SURPRIZA! Seful Politiei Romane cere trecerea pe linie moarta a radarelor fixe din intreaga tara!

SURPRIZA! Seful Politiei Romane cere trecerea pe linie moarta a radarelor fixe din intreaga tara!
Şeful Poliţiei Române a decis să ia această măsură în urma sesizărilor primite de la persoane fizice, precum şi de la agenţi economici din ţară, care au reclamat numeroase deficienţe.

Dispozitia a fost deja aplicată în Cluj, judeţul de unde, de altfel, a pornit întreaga afacere.

"Solicitarea şefului Poliţiei Române n-a vizat numai radarele fixe din judeţul Cluj, ci din toate judeţele ţării unde sunt amplasate astfel de camere. Noi, în teritoriu, am pus-o în practică. Radarele fixe instalate în judeţul Cluj pe DN 1au fost oprite încă din 29 aprilie. Se vor mai plăti amenzile care au fost înregistrate până la data de 24 aprilie. Deocamdată, nu vă pot spune până la ce dată a fost sistată funcţionarea radarelor fixe şi nici dacă activitatea lor va fi reluată", a declarat luni, pentru clujeanul.ro, şeful Poliţiei Cluj, comisarul şef Ioan Păcurar.

Reamintim că astfel de radare sunt în curs de montare şi în judeţul Botoşani, în localităţile Vlădeni si Huţani, în urma unui contract incheiat între Primaria Vlădeni si firma Codec din Cluj.

ANRMAP cere anularea contractelor dintre primării şi firma Codec!

Pe de altă parte, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anunţat că va cere în instanţa de judecată să anuleze contractele de asociere semnate de primării cu firma care a instalat radarele.

În urma acestor controale, susţine sursa citată, ANRMAP a aplicat amenzi de 140.000 de lei primăriilor care n-au respectat procedurile privind contractele de achiziţie publică. De altfel, în cei aproape doi ani cât au trecut de la instalarea primei camere de supraveghere a traficului rutier în judeţul Cluj, presa a semnalat în repetate rânduri faptul că firma Codec a primit fără licitaţie publică dreptul de a instala radarele fixe şi de a administra o parte din veniturile încasate. 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
18

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
173

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
442

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...