Surpriză de proporţii: Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro şi fost partener al lui Patriciu, a fost desemnat să formeze guvernul în Republica Moldova!

Surpriză de proporţii: Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro şi fost partener al lui Patriciu, a fost desemnat să formeze guvernul în Republica Moldova!
Ion Sturza, fostul partener de afaceri al lui Dinu Patriciu şi proprietarul mai multor businessuri în România, printre care Elefant.ro, a fost desemnat să formeze noul guvern al Republicii Moldova, o ţară aflată aproape în faliment.

Conform zf.ro, Sturza a mai fost premier al Republicii Moldova la sfârşitul anilor `90, când a rezistat un an.

"Domnul Sturza cunoaşte foarte bine problemele privind de economia ţării, starea financiară şi cea generală. Eu sper că el va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea. Sper că liderii partidelor proeuropene vor analiza, se vor mai gândi şi vor lua o decizie corectă", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, scrie sursa citată.

Anunţul a fost făcut după ce Nicolae Timofti a avut consultări cu liderii Partidului Democrat, Partidului Liberal Democrat, Partidului Liberal şi grupului politic Iurie Leancă.

Sturza a fost director general adjunct al grupului Rompetrol şi a fost cel care i-a introdus pe kazahi în afacerea Rompetrol, de unde Patriciu a ieşit miliardar, iar statul român încă mai încearcă să îşi recupereze o parte din datorii.

După 2000, Sturza a venit în România şi a început mai multe afaceri, printre care şi Elefant.ro, un retailer online. De asemenea, el deţine un parc industrial în Cluj şi o companie cu activităţi miniere în Maramureş.

Sturza are 55 ani, fiind născut în Pârjolteni, raionul Călăraşi. A absolvit cursurile Facultăţii de Economie de la Universitatea "V.I Lenin" din Chişinău.

În septembrie 2009, Sturza s-a retras din Rompetrol, înfiinţând fondul de investiţii Fribourg Capital, care are operaţiuni în Republica Moldova şi în România.

Potrivit unui top realizat de revista Forbes, Ion Sturza are o avere estimată la 90-95 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
34

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
84

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
147

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...