Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!

Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!
Spitalul Județean Mavromati are de plătit o sumă uriașă angajaților care au dat unitatea în judecată și care au câștigat procesele.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, la finele lunii martie unitatea avea o obligație de plată, în urma hotărârilor definitive și irevocabile, de 6,6 milioane de lei, adică 66 de miliarde lei vechi.

Sumele, care reprezintă drepturi salariale, vor fi achitate eșalonat, până în anul 2020, eșalonarea făcându-se în baza Ordonanței de Guvern care stabilește cuantumurile anuale de plată pentru hotărârile judecătorești.

“În anul 2016 se va plăti suma de 800.000 de lei, în 2017-1,4 milioane lei, în 2018-1,3 milioane lei iar în 2019 și 2020 se vor plăti 1,2 milioane lei și 300.000 de lei. Sumele reprezintă sporuri și dreputuri de gardă, în valoare de 3 milioane de lei și acordarea tichetelor de masă în valoare de 3,6 milioane lei", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Banii pentru plata drepturilor salariale câștigate în instanță vor fi luați din bugetul spitalului. Sunt salariați care trebuie să primească și câteva zeci de mii de lei, după ce au dat spitalul în judecată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incredibil! ANAF abrogă Declarația unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare!

astăzi, 21:04
71

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică, miercuri, un proiect de act normativ prin care abrogă un alt act normativ propriu care a intrat în vigoar...

Anchetă după o nuntă în penitenciar. O femeie psiholog s-a căsătorit cu "Crocodilu", din clanul Sportivilor - VIDEO

astăzi, 20:21
632

Administrația Penitenciarelor face anchetă internă după ce o femeie, angajată pe post de psiholog la Rahova, s-a căsătorit, săptămâna trecută, cu un deținut. Este vorba despre un memb...

Ordin de ministru: Elevii vor sta acasă și vineri!

astăzi, 18:14
2412

Școlile vor fi închise și joi, când profesorii au zi liberă, conform legii (24 ianuarie). Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Pub...