Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!

Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!
Spitalul Județean Mavromati are de plătit o sumă uriașă angajaților care au dat unitatea în judecată și care au câștigat procesele.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, la finele lunii martie unitatea avea o obligație de plată, în urma hotărârilor definitive și irevocabile, de 6,6 milioane de lei, adică 66 de miliarde lei vechi.

Sumele, care reprezintă drepturi salariale, vor fi achitate eșalonat, până în anul 2020, eșalonarea făcându-se în baza Ordonanței de Guvern care stabilește cuantumurile anuale de plată pentru hotărârile judecătorești.

“În anul 2016 se va plăti suma de 800.000 de lei, în 2017-1,4 milioane lei, în 2018-1,3 milioane lei iar în 2019 și 2020 se vor plăti 1,2 milioane lei și 300.000 de lei. Sumele reprezintă sporuri și dreputuri de gardă, în valoare de 3 milioane de lei și acordarea tichetelor de masă în valoare de 3,6 milioane lei", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Banii pentru plata drepturilor salariale câștigate în instanță vor fi luați din bugetul spitalului. Sunt salariați care trebuie să primească și câteva zeci de mii de lei, după ce au dat spitalul în judecată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ilie, sfantul care aduce ploaia - VIDEO

astăzi, 07:33
39

Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul este sarbatorit pe data de 20 iulie. Sfantul Ilie a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia in cetatea Tesve, din Galaad (Israel). De la numele aceste...

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
253

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
326

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...