Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!

Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!
Spitalul Județean Mavromati are de plătit o sumă uriașă angajaților care au dat unitatea în judecată și care au câștigat procesele.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, la finele lunii martie unitatea avea o obligație de plată, în urma hotărârilor definitive și irevocabile, de 6,6 milioane de lei, adică 66 de miliarde lei vechi.

Sumele, care reprezintă drepturi salariale, vor fi achitate eșalonat, până în anul 2020, eșalonarea făcându-se în baza Ordonanței de Guvern care stabilește cuantumurile anuale de plată pentru hotărârile judecătorești.

“În anul 2016 se va plăti suma de 800.000 de lei, în 2017-1,4 milioane lei, în 2018-1,3 milioane lei iar în 2019 și 2020 se vor plăti 1,2 milioane lei și 300.000 de lei. Sumele reprezintă sporuri și dreputuri de gardă, în valoare de 3 milioane de lei și acordarea tichetelor de masă în valoare de 3,6 milioane lei", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Banii pentru plata drepturilor salariale câștigate în instanță vor fi luați din bugetul spitalului. Sunt salariați care trebuie să primească și câteva zeci de mii de lei, după ce au dat spitalul în judecată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fata din curcubeu revine la Teatrul "Vasilache"

astăzi, 13:15
19

Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" prezintă, în cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, spectacolul "Fata din Curcubeu". Un spectacol extraordina...

Tineri din Blândești, consiliați în carieră la Centrul de Tineret Botoșani! FOTO

astăzi, 12:40
56

Devenit tradițional, proiectul "Pașaport pentru viitor", implementat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani și realizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazial...

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist! FOTO, VIDEO

astăzi, 12:27
177

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut-judeţul Botoşani au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de resp...