Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!

Sumă uriașă câștigată de angajații de la Spitalul Mavromati, în instanță! Când vor primi banii!
Spitalul Județean Mavromati are de plătit o sumă uriașă angajaților care au dat unitatea în judecată și care au câștigat procesele.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, la finele lunii martie unitatea avea o obligație de plată, în urma hotărârilor definitive și irevocabile, de 6,6 milioane de lei, adică 66 de miliarde lei vechi.

Sumele, care reprezintă drepturi salariale, vor fi achitate eșalonat, până în anul 2020, eșalonarea făcându-se în baza Ordonanței de Guvern care stabilește cuantumurile anuale de plată pentru hotărârile judecătorești.

“În anul 2016 se va plăti suma de 800.000 de lei, în 2017-1,4 milioane lei, în 2018-1,3 milioane lei iar în 2019 și 2020 se vor plăti 1,2 milioane lei și 300.000 de lei. Sumele reprezintă sporuri și dreputuri de gardă, în valoare de 3 milioane de lei și acordarea tichetelor de masă în valoare de 3,6 milioane lei", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Banii pentru plata drepturilor salariale câștigate în instanță vor fi luați din bugetul spitalului. Sunt salariați care trebuie să primească și câteva zeci de mii de lei, după ce au dat spitalul în judecată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O fetiţă de numai 11 ani se zbate între viaţă şi moarte după ce căruţa în care se afla a fost spulberată de mașina unui botoșănean!

astăzi, 12:12
219

O fetiţă de numai 11 ani se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean "Sf. Ioan cel Nou" Suceava după ce căruţa în care se afla a fost spulberată de o autou...

Polițiștii botoșăneni avertizează: Atenție la infractorii voiajori!

astăzi, 11:26
188

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au depistat luni, pe raza comunei Suliţa, un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din judeţul Buzău, în care se mai afla un pasager,...

Adolescentă lovită pe trecerea de pietoni!

astăzi, 11:05
1351

Adolescentă lovită, marți dimineață, pe trecerea de pietoni din zona Liceului "Alexandru cel Bun", din municipiul Botoșani.Conducătorul auto spune că nu a văzut-o la timp pe fat...