Studentii de la "Spiru Haret" vor sustine licenta in alta parte!

Studentii de la "Spiru Haret" vor sustine licenta in alta parte!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Universitatea Spiru Haret a cedat în faţa Ministerului Educaţiei, urmând a-şi supune autorizării toate programele de studiu prin care a şcolarizat ilegal zeci de mii de studenţi.

Astfel, cea mai mare universitate din lume şi-a recăpătat dreptul de a organiza admitere, însă doar pentru acele programe care au aviz legal, cele care nu au obţinut până în prezent acordul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) urmând a trece prin filtrul evaluării, scrie Gandul.

Mai mult, candidaţii care s-au înscris deja la specializări ilegale vor putea alege să se transfere la programele acoperite legal.

În privinţa studenţilor care trebuie să-şi susţină în această vară licenţa, lucrurile au fost tranşate în mod clar după doar două ore de discuţii purtate de ministrul Ecaterina Andronescu şi rectorul-preşedinte al USH, Aurelian Bondrea.

Astfel, cei care au fost înmatriculaţi prin programele care au avizul legal vor putea să dea examenul de finalizare a studiilor în cadrul facultăţilor pe care le-au urmat.

Marea majoritate a studenţilor şcolarizaţi de "Spiru Haret" vor fi însă nevoiţi să susţină examene speciale, în cadrul universităţilor care deţin acreditarea pentru specializările pe care candidaţii le-au urmat, astfel încât profesorii să stabilească dacă deţin sau nu cunoştinţele necesare pentru a intra în licenţă.

Candidaţii care vor reuşi să treacă de acest filtru urmează să primească automat dreptul de a susţine examenul care să le confere diploma.

Cei care au absolvit până în acest an specializările ilegale pot răsufla însă uşuraţi, căci, spune ministrul, întrucât legile nu se pot aplica retroactiv, nu le va cere nimeni diplomele înapoi, conform cotidianului Gandul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
103

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
636

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
223

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...