Studentii de la "Spiru Haret" repeta licenta!

Studentii de la "Spiru Haret" repeta licenta!
Pentru a le fi recunoscute studiile, absolvenţii de la specializările neautorizate vor susţine un examen de selecţie.

Absolvenţii de la Universitatea Spiru Haret care au susţinut deja examenul de licenţă în 2009 îl vor mai da încă o dată.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi reprezentanţii Universităţii Spiru Haret au stabilit, ieri, că în decurs de o săptămână vor găsi o modalitate prin care instituţia de învăţământ superior să intre în legalitate.

Universitatea va putea organiza examen de admitere pentru anul universitar 2009/2010, dar numai pentru acele facultăţi pentru care există autorizaţie de funcţionare provizorie sau acreditare.

"Până la sfârşitul săptămânii, conducerea Spiru Haret ne va prezenta programele de studiu aflate în legalitate. Din ceea ce am discutat cu ei, rezultă că peste 50% din programe sunt ilegale", a declarat Ecaterina Andronescu.

În privinţa celor 56.000 de diplome de licenţă şi 19.000 de diplome pentru masterat, cerute de Spiru Haret“ pentru absolvenţii din 2009, ministerul îşi va pune antetul numai pe jumătate din acestea.

Reprezentanţii ministerului au declarat că vor aproba diplomele de licenţă numai pentru absolvenţii din 2009 de la facultăţile autorizate provizoriu sau acreditae din cadrul "Spiru Haret".

 În cazul celor aflate în ilegalitate, va fi promovat un proiect de ordonanţă, astfel încât tinerii din respectivele facultăţi să fie ajutaţi ca să poată susţine examenele de licenţă.

În plus, absolvenţii de la Universitatea Spiru Haret, care au susţinut deja examenul de licenţă în 2009, la una dintre specializările neautorizate sau neacreditate, vor da un examen de selecţie la o altă universitate acreditată, unde specializările respective sunt în legalitate. (Adevarul)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
6

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
10

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
23

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...