Studentii au primit asigurari de la Ministerul Educatiei ca nu vor fi "legati de glie"

Zilele trecute, Liviu Pop a anuntat ca ia in considerare o sugestie mai veche a Academiei Romane, conform careia studentii de pe locurile subventionate de stat sa fie obligati sa lucreze un numar corespunzator de ani in tara, dupa absolvire, sau daca nu, sa plateasca studiile.

Studentii au primit asigurari de la Ministerul Educatiei ca nu vor fi "legati de glie"

Ministerul Educatiei a transmis, miercuri, ca nu pregateste o masura prin care sa le impuna absolventilor beneficiari de locuri bugetate sa lucreze in Romania o perioada egala cu cea a studiilor superioare subventionate de stat.

Presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, Marius Deaconu, a declarat la RFI Romania ca a fost solicitat un raspuns oficial de la Ministerul Educatiei, dupa ce insusi Liviu Pop a anuntat ca ia in considerare o sugestie mai veche a Academiei Romane, conform careia studentii de pe locurile subventionate de stat sa fie obligati sa lucreze un numar corespunzator de ani in tara, dupa absolvire, sau daca nu, sa plateasca studiile, relateaza ziare.com.

Marius Deaconu a primit asigurari de la Ministerul Educatiei ca acest lucru nu se va intampla, ca afirmatia ministrului a fost facuta doar ca "raspuns la o interpelare parlamentara".

Academia Romana a starnit numeroase opinii negative in luna februarie, cand a venit in premiera cu aceasta initiativa, opozantii reamintind ca Romania este membra a Uniunii Europene si circulatia fortei de munca pe piata libera nu poate fi ingradita.

Potrivit lui Marius Deaconu, o astfel de initiativa ar fi "total neinspirata", chiar "medievala", ceva "asemanator practicii legarii taranilor de glie". In unele tari, insa, asa cum e Ungaria, ea e o realitate.

Subiectul a reaparut in spatiul public saptamana trecuta, dupa ce Liviu Dragnea a spus ca multi dintre oamenii de afaceri sunt "nemultumiti ca statul roman a investit ani de zile in niste specializari, in studenti care au devenit medici, ingineri... si dupa ce statul roman a cheltuit, ei pleaca din tara".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...