STUDENT LA CUZA - Ce faci dupa ce ai fost admis

STUDENT LA CUZA - Ce faci dupa ce ai fost admis
Plăteşti taxa de înmatriculare – 40 de lei, dacă ai intrat pe locuri de la buget.
Plăteşti o treime din taxa de şcolarizare, dacă ai fost admis pe locuri cu taxă. (În cazul în care, în urma redistribuirii locurilor, vei ajunge să ocupi un loc finanţat, taxa ţi se va returna).

Semnezi o o declaraţie pe proprie răspundere până la data limită prevăzută de facultate şi completezi dosarul de admitere cu actele în orginal. Dacă nu semnezi acest document şi nu plăteşti taxele aferente, îţi vei pierde locul şi vei fi considerat respins.

Consultă datele de mai jos cu perioadele de confirmare a locurilor şi încheiere a contractelor de studii.

Biologie  23-29 iulie, inclusiv sâmbătă şi duminică 
Chimie  22-30 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică 
Drept  22-28 iulie, inclusiv sâmbătă şi duminică 
Economie şi Administrarea Afacerilor  23-29 iulie, inclusiv sâmbătă şi duminică 
Educaţie Fizică şi Sport  22-31 iulie: achitarea taxelor pentru ocuparea locurilor la buget şi taxă şi semnarea declaraţiei pe propria răspunere 
Filosofie  24-31 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică 
Fizică  22-28 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică 
Geografie şi Geologie  20 - 30 iulie 
Informatică  20-24 iulie, 27 iulie 
Istorie  22-28 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică 
Litere  21-30 iulie, fără ziua de duminică 
Matematică  21-30 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică 
Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei  20-25 iulie 
Teologie Ortodoxă  în curs de actualizare 
Teologie Romano-Catolică  22-30 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică 

Ce mai prevede metodologia de admitere?

Admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale (sau a numărului de puncte) obţinute de candidaţi, în funcţie de sistemul de selecţie si departajare stabilit de fiecare facultate si în ordinea opţiunilor depuse la înscriere, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concursul.

Candidaţii declaraţi admisi la una sau mai multe facultăţi/domenii din Universitatea Al. I. Cuza au obligaţia să-si precizeze opţiunea pentru un singur domeniu sau un grup de domenii (unde este cazul), conform calendarului stabilit de fiecare facultate.

Candidaţii declaraţi admisi pe locurile subvenţionate de la buget au obligaţia de a depune, conform calendarului stabilit de facultate, dosarul cu actele în original, de a semna o declaraţie pe propria răspundere si de a achita taxa de înmatriculare care este de 40 lei noi.

Candidaţii admisi pe locurile cu taxă au obligaţia să achite, conform calendarului stabilit de fiecare facultate, cel puţin 30% din taxa de scolarizare pentru semestrul I al anului universitar 2008 – 2009. După acest termen, vor fi declaraţi respinsi candidaţii care nu au depus dosarul cu actele în original, care nu au semnat declaraţia pe propria răspundere si nu au achitat taxele menţionate mai sus. Locurile eliberate de acesti candidaţi vor fi ocupate de următorii candidaţi care îndeplinesc condiţiile de admitere, sau vor fi scoase la concurs într-o nouă sesiune. Candidaţilor admisi pe locurile cu taxă nu li se percepe taxă de înmatriculare, aceasta fiind inclusă în taxa de scolarizare.

Candidaţilor admisi cu taxă care renunţă la scolarizare în termen de 5 (cinci) zile de la semnarea declaraţiei pe propria răspundere, li se va reţine 10% din taxa de scolarizare pentru semestrul I. Dacă cererea de retragere se va face după depăsirea termenului de cinci zile de la semnarea declaraţiei pe propria răspundere, dar înainte de începerea celei de a doua sesiuni de admitere, candidaţilor li se va reţine 15% din taxa de scolarizare pentru semestrul I. Celor care se retrag după începerea celei de a doua sesiuni de admitere, dar înainte de începerea anului universitar, li se va reţine 20% din taxa de scolarizare pentru semestrul I.

Eventualele contestaţii se depun în maxim 48 de ore, începând cu data si ora afisării rezultatelor sesiunii de admitere. Rezultatul contestaţiilor se comunică în cel mult 2 zile după încheierea termenului de depunere a acestora.

Contestaţiile se pot aproba numai în limita locurilor finanţate de la buget, alocate facultăţii respective, sau pe locuri finanţate din resurse proprii fiecărei facultăţi.
 

Sursa: www.infouaic.com
  


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
506

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...