Strigăt de ajutor al locuitorilor unui sat din județul Botoșani! Le crapă casele! FOTO

Strigăt de ajutor al locuitorilor unui sat din județul Botoșani! Le crapă casele! FOTO
Au ajuns la capătul disperării din cauza mașinilor de mare tonaj care le trec zilnic prin fața porții, iar acum cer ajutorul autorităţilor. Este cazul a zeci de familii din satul Mănăstireni, comuna Unțeni, care au semnat o petiție pe care au înaintat-o Instituției Prefectului.

În petiția înaintată reprezentantului Guvernului în teritoriu, oamenii se plâng că, din cauza trepidațiilor produse de utilajele agricole, pereții caselor au început să le crape și se tem că într-o zi se vor dărâma. Oamenii spun că nu le sunt respectate drepturile și amenință cu proteste în cazul în care nu se vor lua măsuri urgente vizavi de doleanța lor. Cetățenii au atașat la petiție și fotografii cu starea caselor, dar și cu utilajele care circulă pe drum. 

Prefectul Dan Nechifor a transmis o adresă către Primăria comunei Unțeni, în condițiile în care luarea unor măsuri ce privesc drumurile țin de administrator, în acest caz fiind vorba de primărie, întrucât este vorba de un drum comunal.

"Am primit o petiție semnată de 65 de familii, care ne sesizează vizavi de utilajele agricole de mare tonaj care tranzitează respectiva localitate și care au dus la deteriorarea locuințelor personale. Am trimis petiția domnului primar al comunei Unțeni și în adresă i-am semnalat și care sunt prevederile legale vizavi de închiderea drumurilor, suprataxarea accesului cu anumite utilaje. În caz că problema nu va fi rezolvată oamenii spun că vor recurge la acțiuni de protest", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Primarul comunei Unțeni, Constantin Paladi, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la problema ridicată de locuitorii satului Mănăstireni. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr drogat, cules de două ori de pe stradă. A refuzat internarea de la Psihiatrie și a încercat să fugă de la UPU!

Marţi, 17 Iulie 2018
691

Tânărul care duminică seara a ajuns la Psihiatrie, după ce medicii i-au găsit în buzunare pliculețe cu substanțe necunoscute, a fost externat imediat ce a fost stabilizat. Numai că ...

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

Marţi, 17 Iulie 2018
346

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Marţi, 17 Iulie 2018
445

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...