Știi la ce te expui? Riscurile utilizării hârtiei igienice colorate și parfumate!

Foarte multe tipuri de hartie de toaleta contin substante periculoase, cum ar fi dioxina si furan, extrem de nocive pentru sanatatea noastra. Regula de baza este ca atunci cand cumparati hartie igienica sa cititi eticheta cu atentie.

Știi la ce te expui? Riscurile utilizării hârtiei igienice colorate și parfumate!

   Foto: sfatulmedicului.ro

Folosirea hartiei de toaleta colorata si parfumata implica o serie de riscuri, ea putand cauza anumite infectii ale uretrei, crescand astfel riscul dezvoltarii cancerului de colon, iar anumite studii au stabilit o legatura directa intre aparitia micozelor si utilizarea acestui tip de hartie igienica, ne spune sfatulmedicului.ro.

Adaugarea substantelor chimice cum ar fi inalbitorii, colorantii si alte parfumuri artificiale din hartia igienica pericliteaza sanatatea oamenilor si contribuie la poluarea mediului inconjurator.

Este important de retinut faptul ca nu toate tipurile de hartie igienica, nici chiar cele simple, nu prezinta siguranta pentru sanatate, deoarece anumiti producatori folosesc clorul pentru a albi hartia simpla.

Este adevarat faptul ca hartia igienica alba si fara parfum este considerata mai sanatoasa, intrucat a fost mult mai putin tratata chimic, insa nu exista studii care sa garanteze faptul ca nu implica niciun fel de riscuri.

Foarte multe tipuri de hartie de toaleta contin substante periculoase, cum ar fi dioxina si furan, extrem de nocive pentru sanatatea noastra. Regula de baza este ca atunci cand cumparati hartie igienica sa cititi eticheta cu atentie.

In plus, este important ca in momentul in care achizitionati hartia sa verificati modul in care este depozitata, sa fie bine sigilata, iar pe eticheta sa fie mentionati ingredientii folositi la obtinerea ei.


Riscurile folosirii hartiei igienice colorate si parfumate

 

• Infectii ale uretrei. Hartia de toaleta colorata poate fi foarte iritanta pentru zona vaginala, din cauza colorantilor folositi si a parfumurilor pentru mirosul placut, putand favoriza astfel aparitia infectiei uretrei.

• Cancer de col uterin. Sunt studii care sustin ca hartia igienica colorata are un impact direct asupra aparatului reproducator feminin si poate creste riscul dezvoltarii cancerului de col uterin.

• Probleme rectale. Folosirea hartiei igienice colorate si parfumate poate provoca inflamatii si urticarie in zona rectala. Mai mult, de exemplu, scaunele cu sange pot fi un grav semnal de alarma pentru sanatate, iar atunci cand o persoana folosete hartie colorata este mult mai greu sa observe modificari ale aspectului scaunului.

• Aparitia micozelor. Sunt studii care atesta legatura dintre hartia colorata si aparitia diferitelor micoze.

• Cancerul cervical. Anumite studii au demonstrat faptul ca unul dintre efectele utilizarii hartiei igienice colorate de catre femei, mai exact contactul direct cu organele reproducatoare creste riscul aparitiei cancerului cervical.


Riscurile folosirii hartiei albe, fara miros

Inclusiv hartia alba, neparfumata nu este atat de sanatoasa pe cat se crede, deoarece sunt producatori care inalbesc hartia cu ajutorul clorului, acest lucru fiind foarte daunator pentru sanatatea aparatului genital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...