STENOGRAME! Funcțiile din ANAF au fost TÂRGUITE între Dragnea și Chițoiu până la nivelul de jos, prin Andrei Dolineaschi!

STENOGRAME! Funcțiile din ANAF au fost TÂRGUITE între Dragnea și Chițoiu până la nivelul de jos, prin Andrei Dolineaschi!
Referatul procurorilor DNA în cazul președintelui PSD Mircea Govor și stenogramele ne arată că numirile în ANAF s-au făcut după criteriul intereselor de partid și de grup. În dosar mai este cercetat și deputatul PSD Andrei Dolineaschi, vicepreședintele PSD.
 

Zilele trecute, președintele PSD Satu- Mare și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a fost reținut de procurorii DNA pentru santaj și fapte de corupție.

Joi seara, el a fost chiar arestat la domiciliu, prin verdictul nedefinitiv al instanței supreme. Din referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă și stenogramele din dosar rezultă că funcțiile din Agenția Națională de Administrare Fiscală(ANAF) erau pur și simplu târguite între pesediști și liberali, chiar până la nivelul de jos al instituției. În bătălia pentru funcțiile pe care le dorea pentru finul, nepotul și alți favoriți, Mircea Govor avea nevoie de sprijinul politic fără de care nicio numire nu avea loc, scrie evz.ro.

El a fost sfătuit de deputatul PSD Andrei Dolineaschi, vicepreședintele PSD, urmărit și el în acest dosar, să se înțeleagă cu șefii PNL de pe plan local și să dea o listă comună. Iar EVZ are și dovada, documentul fiind publicat în varianta online a ziarului. Discuțiile ajungeau să se facă între Liviu Dragnea, care era ministru al Dezvoltării, și Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor din vremea reorganizării ANAF.

Govor a reușit, totuși, de cele mai multe ori, să-și impună favoriții, pentru a-i proteja afacerile și ca să aducă bani la partid. A avut întâlniri cu Liviu Dragnea la Minister. Însoțit de Dolineaschi s-a întâlnit cu șefii ANAF, Gelu Diaconu și Florin Tunaru. Cu cel din urmă, omul lui Liviu Dragnea, s-a întâlnit chiar și la sediul PSD, din Kiseleff. Vicepreședintele PSD Andrei Dolineaschi ajunsese să-i spună lui Govor bossu.

STENOGRAME
28 martie 2014, ora 18:02:46 Deputatul PSD Andrei Dolineaschi (ajuns între timp vicepreședintele PSD) inițiază o convorbire telefonică cu Mircea Govor, răspunzând solicitării acestuia de a o susține la Dragnea pe Oana Pârcalab pentru postul de secretar de stat. (...)
Mircea Govor: Poftim?
Andrei Dolineaschi: Vezi că am vorbit pentru doamna Pârcălab Oana.
Mircea Govor: Așa.
Andrei Dolineaschi: Mi-a propus Dragnea secretar general adjunct la MDRAP.
Mircea Govor: Aoleu! Super!
Andrei Dolineaschi: Deci, fii atent cum se face că trebuie să fie funcționar public, printr- un transfer, ceva...
Mircea Govor: Este, este, este! O și mut săptămâna asta, o mut, că ea îi funcționar public, am întrerupt... gata! Mulțumesc!
Andrei Dolineaschi: Eu o să dau luni materialul la Sevil (n.r. - ministresa instalată după plecarea lui Liviu Dragnea de la șefia MDRAP), la minister, ca să se ocupe de treaba asta, da?
Mircea Govor: Bun, perfect!
Andrei Dolineaschi: Bine, bossu. Altceva?
Mircea Govor: Păi da, bun, aia rămâne așa cum am stabilit cu candidaturile.
Andrei Dolineaschi: Da! Să vină să te caute!

Citeşte mai multe pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
21

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
127

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
242

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...