Steaua de la Bethleem, adevar sau fictiune?

Steaua de la Bethleem, adevar sau fictiune?

 Steaua de la Bethleem  evz.ro

In fiecare an, in perioada Craciunului, oamenii observa pe cer o “stea stralucitoare, mai stralucitoare decat oricare alta". Astronomilor si poate unora dintre oameni le este cunoscut ca de fapt este vorba despre planeta Venus, dar pentru ceilalti apare o intrebare fara un raspuns clar. Si anume: oare “Steaua de la Bethleem" (Steaua Craciunului) chiar a existat sau exista?

De secole lumea incearca sa inteleaga aceasta enigma, natura acestei lumini Bilbice care a proorocit un eveniment de o importanta imensa. Este posibil ca un astfel de eveniment astronomic sa fi produs aceasta lumina enigmatica sau a fost vorba despre un act divin, creeat intr-un mod miraculos pentru a marca un inceput cu totul si cu totul deosebit?

David Reneke, redactor la Australia’s Sky si Sapace Magazine, crede ca astronomii au gasit un raspuns. Potrivit scrierilor celor patru arhangheli din Noul Testament, este general acceptat de catre multi cercetatori ca Hristos a fost nascut intre anul 3 i.H si anul 1 d.H. Stiind acestea, astronomii pot astfel reproduce, cu ajutorul soft-urilor de ultima generatie, cerul exact asa cum arata acesta, cu milenii in urma, relateaza stiintaazi.ro.

Inarmat cu o data aproximativa, David a presupus ca “Steaua de la Bethleem nu era doar un eveniment local, ci ca putea fi observata oriunde in lume, nu doar de catre Magi. Simularile facute pe calculator au aratat ca intre anii 3 si 2 i.H. au avut loc evenimente ceresti remarcabile, si anume grupari planetare, cunoscute si sub numele de conjunctii. A fost una din cele mai remarcabile perioade din punct de vedere astronomic, din ultimii 3.000 de ani. Se pare ca pe data de 12 august anul 3 i.H., Jupiter si Venus apareau foarte aproape una de cealalta, inainte de rasarit, vazandu-se astfel ca cele mai stralucitoare “stele. Erau vizibile in partea de est a cerului intre orele 3:45 si 5:20 a.m. si mai remarcabil este faptul ca pe data de 17 iunie anul 2 i.H., Venus si Jupiter au aparut pe cer ca fiind unite, formand una si aceeasi stea, in constelatia Leu si se pare ca in urma cu 4 ani, conform cercetarilor lui Johannes Kepler, in constelatia Pestilor ar fi avut loc o alta conjunctie intre Jupiter si Saturn.

Potrivit cercetarilor lui David, planeta Jupiter era cunoscuta la acea vreme ca “Planeta Regilor", Venus ca “Planeta Mama" iar Saturnul ca “Protector al Evreilor". Acest sir de evenimente ar fi putut foarte usor fi tradus ca un semn al nasterii lui Mesia si ar fi fost de ajuns pentru ca trei astrologi sa il vada ca pe un semn divin si sa mearga la Ierusalim.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
82

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
46

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...