Steag de zeci de metri, desfăşurat pe străzile municipiului Botoşani-FOTO, VIDEO

Steag de zeci de metri, desfăşurat pe străzile municipiului Botoşani-FOTO, VIDEO
Un tricolor de dimensiuni uriaşe a fost purtat pe braţe, duminică, de zeci de tineri, pe străzile din municipiul Botoşani.

Este pentru al doilea an consecutiv când Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a organizat o acţiune care să marcheze prin tricolor-simbol al identității și unității naționale – dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul aceluiași stat.

Zeci de tineri s-au adunat la ora 13.00 în faţa Muzeului Judeţean, iar pe acordurile Imnului Naţional au desfăşurat un steag lung de 150 de metri şi lat de patru metri.

“Noi ne dorim să trezim conştiinţa naţională a românilor. Toţi românii să conştientizeze că cel mai important pentru noi este să avem o conţiinţă de neam pentru că din punctul meu de vedere conştiinţa de neam este ca un sistem imunitar.  Un sistem imunitar puternic ne permite să rezistăm tuturor viruşilor, celor  care vor să ne influenţeze starea de bine. După acţiunea de anul trecut, ne-am făcut cunoscuţi în Botoşani, mulţi tineri au răspuns chemării noastre", a spus Ovidiu Maxim, unul dintre coordonatorii evenimentului de la Botoşani.

“Eu cred că toţi am fost odată fraţi, însă am fost despărţiţi după al Doilea Război Mondial când Basarabia a fost luată de Rusia. Acum, noi vrem să ne unim din nou fraţii noştri pierduţi", a spus şi Iuliana Vorniceanu, participantă la acţiune.

Printre cei prezenţi s-au numărat şi câteva persoane care de o săptămână ies în Piaţa Revoluţiei pentru a protesta în memoria victimelor din Clubul Colectiv.

Tinerii care au purtat steagul s-au deplasat pe traseul Pietonalul Unirii – traversare strada Cuza Vodă – strada Teatrului – pietonalul Bancar – traversare Calea Națională – strada Victoriei – pietonalul Transilvaniei – piaţa 1 Decembrie 1918 – statuia “Compania de mitraliere maior Ignat în atac. În fața statuii s-a desfăşurat un moment cultural.

Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei “Lunile Tricolorului", organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și are ca scop promovarea unității naționale, printr-o serie de acțiuni, ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.


















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
87

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...