Statul roman, inca o data invins de botosaneni!

Statul roman, inca o data invins de botosaneni!

DINU BUCECEANU

Au invins statul, dar lupta este lunga pana la castigarea razboiului!

Parintii a inca doi copii gemeni din Botosani au iesit invingatori, luni, la Curtea de Apel Suceava. Botosanenii incearca, de ceva vreme, sa convinga autoritatile ca, chiar daca s-au nascut in acelasi timp, amandoi copiii lor au dreptul la o viata decenta, la protectie.

Potrivit celor declarate de reprezentantii Directiei de Munca Botosani, in aceste cazuri, in care o mama, la o singura nastere, aduce pe lume doi sau mai multi copii, se aplica legea, intrucat indemnizaţia se acorda mamei pentru nastere, iar prin nastere se intelege aducerea pe lume a unuia sau mai multi copii vii.

In consecinta, se acorda o singura indemnizatie lunara mamei, de doar 600 lei, nicidecum cate o indemnizatie pentru fiecare copil nascut.

Nu de aceeasi parere este si avocatul Dinu Buceceanu, cel care a reprezentat in instanta cazul jurnalistului Adrian Sorodoc si al sotiei lui, parintii gemenilor.

Avocatul considera ca Ministerul Municii trebuia sa se sesizeze ca actul normativ nu este in regula, avand chiar posibilitatea de a-l modifica din oficiu.

S-ar fi evitat, astfel, stresul prin care trec parintii pentru a demonstra ca fiecare dintre copiii lor merita tratament egal din partea statului in care s-au nascut.

“Se pare ca sunt familii care au gemeni si prefera sa-si programeze nasterea prin cezariana seara, ca unul dintre copii sa-l nasca intr-o zi, la ora 23.55, apoi pe celalalt urmatoarea zi, la 00.05. Dupa parerea mea, este o aberatie daca am ajuns sa facem orice pentru a beneficia de un drept ce ne apartine", a declarat avocatul Dinu Buceceanu.

O alta familie din Botosani, care a demonstrat ca se poate lupta chiar si cu statul, este familia Stefan, care a reusit sa obtina indemnizatiile duble pentru gemene.

“Este al doilea proces castigat in Botosani. Din pacate, suntem abia la jumatatea drumului, intrucat noi am castigat ieri procesul la Curtea de Apel Suceava, dar urmeaza sa parcurgem si alte etape, sa ajungem si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, apoi ne intoarcem la Tribunalul Botosani, si apoi iar la Curtea de Apel Suceava. Probabil clientul meu va primi o hotarare abia la mijlocul anului viitor", a conchis Buceceanu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
82

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
25

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
157

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...