Statul da 1.300 de lei pe viata unui pompier!

Statul da 1.300 de lei pe viata unui pompier!
Intra in prima linie a tuturor dezastrelor, in apa si foc, in adanc sau la inaltime. Nu stiu daca scapa cu viata sau daca vor mai ajunge sa isi creasca copiii. Cu toate acestea, pompierul inmormantat astazi cu onoruri militare, mort la datorie, avea un salariu de 1.300 de lei!

La slujba de inmormantare a pompierului Marius Loghin a participat, in afara cadrelor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, doar o singura oficialitate, respectiv prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, care a precizat ca ar trebui sa fie mult mai apreciata meseria de pompier, care este una dintre cele mai periculoase profesii, transmitand totodata sincere condolente familiei si colegilor.

"In astfel de momente cuvintele sunt de prisos si intr-adevar este o mare pierdere pentru familie, cat si pentru colegii de la ISU. Este un moment ca noi toti, botosanenii, sa realizam cu adevarat la ce pericole se expun acesti oameni deosebiti, care sunt salariatii ISU, atunci cand lupta efectiv sa salveze bunuri si vieti omenesti. Nu trebuie neaparat sa se intample astfel de pierderi ca noi sa realizam misiunea nobila a pompierilor. Condoleante Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta! Condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa-l ierte!", a spus Cristian Roman.



Desi un pompier are cele mai grele atributii de serviciu, trebuind sa actioneze in cele mai dificile momente, indiferent ca este vorba de inundatii sau de incendii, nestiind daca mai ies cu viata in urma interventiilor pentru care sunt solicitati, acestia traiesc cu salarii de mizerie. De exemplu, Marius Loghin, care era angajat din 2006 in cadrul ISU, iar din 2008 era scafandru, avea un salariu de 1.300 lei.

Referitor la proasta salarizare a celor care salveaza zeci de vieti prin misiunile lor de zi cu zi, prefectul judetului a spus: "Asta nu comentez…".
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
21

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
66

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
256

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...