Stare de alertă pentru încă trei comune din județ. Prognoză meteo deloc îmbucurătoare pentru perioada următoare!

Stare de alertă pentru încă trei comune din județ. Prognoză meteo deloc îmbucurătoare pentru perioada următoare!
Trei noi comune din județul Botoșani au fost incluse pe lista unităților administrativ-teritoriale în care s-a declarat stare de alertă din cauza secetei. Este vorba despre comunele Hudești, Mileanca și Suharău.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit vineri și a aprobat și cantitățile de apă și combustibil care vor fi solicitate de la Rezervele de Stat, pentru unitățile administrativ-teritoriale unde este stare de alertă, fiind vorba despre 100.000 de litri de apă potabilă, 45 de tone de motorină și 5 tone de benzină.

După primirea acestor cantități, repartizarea se va face în funcție de populația și necesitățile din fiecare UAT.
 
S-a pus în discuție și prognoza meteo-hidrologică din perioada următoare, iar prognoza nu este tocmai favorabilă, în continuare lipsind precipitațiile.

"Se estimează pentru trimestrul patru, începând cu luna octombrie, o răcire accentuată a vremii, precipitațiile vor fi în cantități reduse, în schimb este posibil să avem probleme cu căderi de zăpadă și polei, ceea ce poate pune probleme în sensul asigurării circulației pe drumurile publice", a precizat col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani. 

La ora actuală, stare de alertă, din cauza secetei este și în orașul Flămânzi, cu Chițoveni și Prisăcani, și în orașul Darabani, precum și în comunele Adășeni, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Cândești, Cristinești, Concești, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Drăgușeni, George Enescu, Gorbănești, Lozna, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Tudora, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
109

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
651

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
225

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...