Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!

Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, luni, o Hotărâre prin care solicită acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă la nivelul județului Botoșani.

Instituirea stării de alertă din cauza secetei, în 26 de unități administrativ-teritoriale, se solicită pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de a se extinde, dacă situația o va impune.

Declararea stării de alertă a fost cerută de orașul Flămânzi (satele Chițoveni și Prisacani) și orașul Darabani, dar și de comunele Adășeni, Avrămeni, Blândești, Concești, Coțușca, Dîngeni, Dimăcheni, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.

Hotârârea adoptată luni va fi transmisă la nivel central, la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Prefectul Dan Nechifor s-a arătat nemulțumit că nu toate primăriile din județ au transmis situațiile privind problemele generate de secetă.

"Avem 21 de localități care nu au răspuns solicitărilor noastre. Înseamnă că din punctul lor de vedere, ca reprezentanți ai UAT-urilor, tot ce înseamnă secetă pedologică nu există, înseamnă că nu au nicio problemă. Țin să informez că acest material deja a ajuns la București. Din punctul meu de vedere este pur și simplu o listă de reacție a conducătorilor respectivi", a declarat prefectul județului Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1573

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1664

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
539

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...