Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!

Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, luni, o Hotărâre prin care solicită acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă la nivelul județului Botoșani.

Instituirea stării de alertă din cauza secetei, în 26 de unități administrativ-teritoriale, se solicită pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de a se extinde, dacă situația o va impune.

Declararea stării de alertă a fost cerută de orașul Flămânzi (satele Chițoveni și Prisacani) și orașul Darabani, dar și de comunele Adășeni, Avrămeni, Blândești, Concești, Coțușca, Dîngeni, Dimăcheni, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.

Hotârârea adoptată luni va fi transmisă la nivel central, la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Prefectul Dan Nechifor s-a arătat nemulțumit că nu toate primăriile din județ au transmis situațiile privind problemele generate de secetă.

"Avem 21 de localități care nu au răspuns solicitărilor noastre. Înseamnă că din punctul lor de vedere, ca reprezentanți ai UAT-urilor, tot ce înseamnă secetă pedologică nu există, înseamnă că nu au nicio problemă. Țin să informez că acest material deja a ajuns la București. Din punctul meu de vedere este pur și simplu o listă de reacție a conducătorilor respectivi", a declarat prefectul județului Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
103

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
376

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Accident grav la Stăuceni. O persoană a ajuns la spital! FOTO

astăzi, 04:07
3597

Grav accident produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în Stăuceni, soldat cu rănirea unui bărbat de 34 de ani. Evenimentul rutier s-a petrecut în condițiil...