Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!

Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, luni, o Hotărâre prin care solicită acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă la nivelul județului Botoșani.

Instituirea stării de alertă din cauza secetei, în 26 de unități administrativ-teritoriale, se solicită pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de a se extinde, dacă situația o va impune.

Declararea stării de alertă a fost cerută de orașul Flămânzi (satele Chițoveni și Prisacani) și orașul Darabani, dar și de comunele Adășeni, Avrămeni, Blândești, Concești, Coțușca, Dîngeni, Dimăcheni, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.

Hotârârea adoptată luni va fi transmisă la nivel central, la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Prefectul Dan Nechifor s-a arătat nemulțumit că nu toate primăriile din județ au transmis situațiile privind problemele generate de secetă.

"Avem 21 de localități care nu au răspuns solicitărilor noastre. Înseamnă că din punctul lor de vedere, ca reprezentanți ai UAT-urilor, tot ce înseamnă secetă pedologică nu există, înseamnă că nu au nicio problemă. Țin să informez că acest material deja a ajuns la București. Din punctul meu de vedere este pur și simplu o listă de reacție a conducătorilor respectivi", a declarat prefectul județului Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent cercetat pentru două infracţiuni, după o plimbare cu mopedul

astăzi, 11:51
320

Un adolescent a ajuns să fie cercetat pentru două infracţiuni, după ce a fost oprit în trafic de poliţişti. Băiatul, de 16 ani, din localitatea Păltiniş, se afla pe un moped şi a fost ...

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
581

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...

Un şofer ce transporta lemne fără acte a fugit când a fost tras pe dreapta de poliţişti!

astăzi, 09:43
846

Un tânăr ce transporta material lemnos fără documente a încercat să fugă de poliţişti, însă s-a ales cu o amendă uriaşă şi cu lemnul confiscat.S-a întâmpl...