Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!

Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, luni, o Hotărâre prin care solicită acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă la nivelul județului Botoșani.

Instituirea stării de alertă din cauza secetei, în 26 de unități administrativ-teritoriale, se solicită pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de a se extinde, dacă situația o va impune.

Declararea stării de alertă a fost cerută de orașul Flămânzi (satele Chițoveni și Prisacani) și orașul Darabani, dar și de comunele Adășeni, Avrămeni, Blândești, Concești, Coțușca, Dîngeni, Dimăcheni, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.

Hotârârea adoptată luni va fi transmisă la nivel central, la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Prefectul Dan Nechifor s-a arătat nemulțumit că nu toate primăriile din județ au transmis situațiile privind problemele generate de secetă.

"Avem 21 de localități care nu au răspuns solicitărilor noastre. Înseamnă că din punctul lor de vedere, ca reprezentanți ai UAT-urilor, tot ce înseamnă secetă pedologică nu există, înseamnă că nu au nicio problemă. Țin să informez că acest material deja a ajuns la București. Din punctul meu de vedere este pur și simplu o listă de reacție a conducătorilor respectivi", a declarat prefectul județului Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
14

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
70

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...