Spitalul Judetean va proba, in curand, sistemele de securizare implementate in unitate!

Spitalul Judetean va proba, in curand, sistemele de securizare implementate in unitate!
Intr-o criza a medicamentelor aproape fara precedent, dar si amenintati de bulversantele anuntate masuri ale Ministerului Sanatatii, Spitalul Judetean Mavromati arunca in aer orice prejudecata economica, sociala si administrativa, fiind aproape de a deveni cel mai securizat obiectiv din intreaga zona a Moldovei.

Supraveghere prin camere video, acces numai pe baza de cartela si trasee prestabilite de gen salon-cabinet-chiosc, cam asta inseamna reteaua de securizare a viitoarei Fortarete Mavromati.

Sistemele de supraveghere amintite au devenit de astazi functionale. Pentru a da posibilitatea personalului, dar si pacientilor si vizitatorilor, sa se acomodeze cu aceste masuri, ele vor fi puse in practica pe parcurs. Toate acestea au costat aproape 100.000 de euro.

 

Peste 45 de usi dotate cu sisteme electromagnetice securizate!

Pacienti dotati cu cartele magnetice, care le vor permite pana si sa se deplaseze la chioscul din afara spitalului, insa pe un traseu dinainte stabilit!

Holuri principale si intrari pe sectii supravegheate cu camere video, care vor functiona non stop!

"Sa spunem ca o asistenta trebuie sa mearga cu pacientul la radiologie. Va avea acces prin cardul personal la acel traseu si atat. Daca trebuie sa mai ajunga la laborator sau la Urgente, la fel, un traseu prestabilit", a precizat Doru Muntianu, managerul Spitalului Judetean.

Chiar daca aceste sisteme vor ermetiza unitatea medicala, managerul celei mai mari unitati sanitare din judet spune ca scopul principal al sistemului cu cartele este de a rationaliza circulatia pacientilor, personalului medical si a angajatilor in cadrul unitatii sanitare, pentru ca accesul vizitatorilor in spital si pe sectii sa fie atent monitorizat si controlat, in vederea asigurarii unor conditii mai bune de curatenie si igiena.

Dar nu exclude nici posibilitatea ca, astfel, personalul sa fie bine supravegheat, astfel ca angajatii vor putea fi platiti si in functie de ce se vede pe televizor!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
9

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
39

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
16

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...