Spitalul Judeţean încă aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii în privinţa structurii organizatorice

Spitalul Judeţean încă aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii în privinţa structurii organizatorice
Spitalul Judeţean Mavromati încă aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii avizul pentru noua structură organizatorică, în baza căreia se va putea înfiinţa compartimentul de neurochirurgie şi se va putea desfiinţa secţia de obstetrică- ginecologie de la Săveni.

Compartimentul de neurochirurgie va putea rezolva urgenţele neurochirurgicale, urmând ca pacienţii să fie transferaţi în clinicile de specialitate în siguranţă. Maternitatea de la Săveni urmează să fie desfiinţată din cauza slabei adresabilităţi a femeilor din zonă, care preferă să nască la Botoşani.

"Suntem în relaţii cu Ministerul, suntem la faza în care se trimit documente, dar până în acest moment nu am primit nicio informaţie în legătură cu cele două secţii pentru că acest răspuns ar însemna de fapt noua structură organizatorică a spitalului. În momentul în care va veni noua structură, vom ştie exact ce compartiment se înfiinţează, ce compartiment se desfiinţează. În ce priveşte tăierile numărului de paturi, Spitalul Judeţean nu a solicitat acest lucru ci doar redistribuirea celor existente. Posibil să propună Ministerul o ajustare în acest sens", explică medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.

În 2016, unităţile sanitare vor fi obligate să renunţe la o mie de paturi, potrivit Planului Naţional de Paturi 2014- 2016, tăierile urmând să fie stabilite pe fiecare unitate sanitară în parte. Planul prevede că în 2015, numărul de paturi finanţate este de 119.950, iar în 2016, numărul scade la 118.950.

"Numărul total de paturi la nivel național include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, respectiv pentru afecţiuni cronice. Numărul total de paturi la nivel național include paturile din sanatorii și preventorii", se arată în documentul Ministerului Sănătăţii.

Reducerile de paturi au scopul de a se atinge indicatorul de 4,8 paturi acute la 1000 de locuitori, care reprezintă atât o medie la nivel european, cât şi o ţintă asumată de România în cadrul Acordurilor cu Banca Mondială.

 

Spune-ne opinia ta