Sova: Vom face licitatii internationale pentru deszapezire. Firmele noastre vor sa doarma

Sova: Vom face licitatii internationale pentru deszapezire. Firmele noastre vor sa doarma
Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a anuntat, joi seara, ca se vor organiza licitatii internationale pentru contractele de deszapezire incepand cu luna aprilie a anului viitor.

 El a precizat, la Digi 24, ca a luat aceasta decizie impreuna cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), din cauza faptului ca firmele nu s-au mai prezentat la licitatii dupa inasprirea masurilor de supraveghere.

 Dan Sova a mentionat ca a bugetul pe 2014 pentru deszapezire a fost redus cu 20% fata de anul 2013, dar au fost intensificate controalele pentru a se vedea "cine face treaba si cine doarme". Astfel, firmele nu s-au mai prezentat ca lictatii "cand si-au dat seama ca nu mai pot face prea multe nereguli", iar 44% din reteaua de drumuri a Romaniei a ramas neacoperita.

 "Nu vom ramane cu reteaua neacoperita, le vom incredinta contractele direct companiilor care vor dori sa vina. Putem face acest lucru, pentru ca noi am parcurs toate etapele, dar firmele de deszapezire nu s-au prezentat. Sau vom apela la cei care au castigat deja, sa vedem daca au capacitate si pentru alte drumuri. Nu m-am asteptat ca introducere unor masuri de corectitudine sa duca la acest lucru, dar noi vrem sa platim pentru ce deszapezim, nu pentru ce dormim. Daca firmele vor sa doarma...", a lamurit Sova.

 Intrebat daca vor dori sa vina companii internationale sa deszapezeasca drumurile romanesti, ministrul delegate a mentionat ca "orice firma europeana care primeste bani pentru ce face va fi interesata".

 In plus, el a afirmat ca va fi implementat un proiect-pilot in Arges, prin care utilajele firmelor de deszapezire vor fi dotate cu GPS-uri ale CNADNR, pentru ca activitatea acestora sa poata fi monitorizata. Sova a precizat ca va oferi presei circa 40 de parole pentru site-ul de monitorizare, pentru a putea urmari cum isi face treaba fiecare masina. Daca va avea rezultate bune, sistemul va fi implementat in toate judetele tarii in 2014, a conchis Sova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
810

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
255

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
222

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...