Soți din Botoșani condamnați după ce au țepuit mai multe persoane!

Soți din Botoșani condamnați după ce au țepuit mai multe persoane!
Doi soți din Botoșani au fost condamnați de Judecătoria Botoșani după ce au înșelat mai multe persoane, fiind obligați și la plata de daune.

Trimiși în judecată sub acuzația de înșelăciune, Viorel și Liliana B. au primit câte o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, fiecare, cu un termen de încercare de trei ani. Instanța i-a mai obligat să plătească părților vătămate daune care totalizează peste 95.000 de lei şi 6.000 de euro. Sentința judecătorilor botoșăneni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Fapta pentru care Viorel și Liliana B. au fost trimiși în judecată s-a petrecut în perioada decembrie 2005-decembrie 2006. După ce au înființat o firmă de comerț cu materiale de construcții, au reușit să păcălească 12 persoane că le vor angaja și le-au cerut acestora să contracteze împrumuturi, valoarea creditelor fiind de 384.129 lei şi 8.350 de euro, banii fiind folosiți de cei doi soți în interes personal.

Pentru a fi credibili, Viorel și Liliana B. au achitat o perioadă ratele, dar mai apoi au încetat plățile. La începutul anului 2007, când băncile au început să execute persoanele care au contractat împrumuturile, acestea și-au dat seama că au fost înșelate și au anunțat organele de cercetare penală.

După ce au fost descoperiți, cei doi botoșăneni și-au vândut bunurile și au plecat din țară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
40

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
185

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
127

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...