Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru 29 de zile
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, după ce, vineri, Tribunalul Bucureşti a admis recursul procurorilor faţă de decizia de cercetare a lor în libertate. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Cei doi au fost reţinuţi, pe 20 aprilie, de Parchetul General, care îi cercetează pentru şantajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

Vîntu şi Ion vor fi încarceraţi la Direcţia Cercetări Penale.

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat instanţei admiterea recursului şi emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi. Procurorul de şedinţă a explicat că Vîntu l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă şi că, prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, a făcut presiuni asupra acestuia. Totodată, magistratul a arătat că scopul urmărit de omul de afaceri ar fi fost obţinerea unei sume de bani şi că, deşi era sub cercetat într-un alt dosar, a săvârşit o nouă infracţiune.

La rândul său, avocatul Marian Nazat, care l-a reprezentat pe Sorin Ovidiu Vîntu, a subliniat că instanţa de fond a dispus cercetarea în libertate a clientului său pentru că nu erau indicii temeinice că acesta ar fi săvârşit infracţiunea de şantaj de care este acuzat. Mai mult, a explicat Nazat, presupusa victimă a şantajului, Sebastian Ghiţă, a avut mai multe ieşiri publice din care nu reiese că s-ar fi simţit ameninţat.

Parchetul instanţei supreme a afirmat, potrivit Mediafax, că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu încearcă să ofere piste false cu privire la raporturile sale cu managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, acuzarea susţinând că instanţa de fond a interpretat greşit starea de fapt şi s-a concentrat pe contractul de management.

"Soluţia judecătorului fondului s-a întemeiat pe o stare de fapt interpretată greşit, contrazisă de probele administrate, şi de aceea nici nu a mai procedat la analiza propunerii măsurii arestării preventive prin prisma pericolului concret pentru ordinea publică", a susţinut, vineri, acuzarea, în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, care judecă recursul Parchetului împotriva deciziei de eliberare a celor doi acuzaţi.

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
270

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
114

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...