Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!

Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!
Situația căminului pentru persoane vârstnice din Trușești este din nou una delicată, unitatea mai având fonduri pentru funcționare doar până la sfârșitul acestui an.

După ce Guvernul a tăiat finanțarea, căminul a început să se confrunte cu mari probleme financiare, fiind la un pas de a nu mai putea asigura serviciile și plata personalului care are grijă de cei 54 de beneficiari.

Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, prin Ministerul Muncii s-au mai alocat fonduri pentru Căminul de la Trușești doar până la finele acestui an, trebuind găsită o nouă sursă de finanțare.

"S-a mai dat o sumă de bani în completarea veniturilor proprii, pentru cheltuielile curente, de la Ministerul Muncii. Mai au finanțare pe lunile noiembrie și decembrie. Din ianuarie nu mai sunt bani și trebuie găsită o sursă de finanțare", a precizat Sebastin Tocariu.

Două soluții ar fi pentru salvarea acestui cămin, preluarea de către Consiliul Județean sau primarii din județ să acopere o parte din cheltuieli pentru bătrânii care provin de pe raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc și care sunt cazați la Trușești, această variantă din urmă fiind și cea mai plauzibilă.

"Am purtat discuții cu primarii, vom face o întâlnire, și dumnealor sunt dispuși să finanțeze ei dacă au persoane pe raza comunei, cu anchetă socială. Este cea mai viabilă soluție", a menționat prefectul Dan Nechifor. 

Căminul de bătrâni de la Trușești funcționează din anul 2011, în spațiile fostului spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Motorul unei autoutilitare destinată transportului de pâine a luat foc pe o stradă din municipiul Botoșani!

astăzi, 15:30
4

O mașină aparținând unei fabrici de pâine din municipiul Botoșani a luat foc în trafic. Șoferul mașinii a observat la un moment dat că de sub capotă iese fum și imediat...

Județul Botoșani, sub Cod Galben de lapoviță, ninsori și viscol până vineri la amiază!

astăzi, 15:13
286

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de precipitații abundente - ploi, lapoviță și viscol, avertizarea fiind valabilă de joi, ora 04.00 dimineața, până vineri, ...

Acţiune a poliţiştilor locali în incinta Botoşani Shopping Center: Cinci agenți economici sancționați!

astăzi, 14:21
229

În intervalul 14-16 ianuarie 2019, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială a Poliției Locale Botoșani au desfăşurat misiuni pentru combaterea comerţ...