Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!

Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!
Situația căminului pentru persoane vârstnice din Trușești este din nou una delicată, unitatea mai având fonduri pentru funcționare doar până la sfârșitul acestui an.

După ce Guvernul a tăiat finanțarea, căminul a început să se confrunte cu mari probleme financiare, fiind la un pas de a nu mai putea asigura serviciile și plata personalului care are grijă de cei 54 de beneficiari.

Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, prin Ministerul Muncii s-au mai alocat fonduri pentru Căminul de la Trușești doar până la finele acestui an, trebuind găsită o nouă sursă de finanțare.

"S-a mai dat o sumă de bani în completarea veniturilor proprii, pentru cheltuielile curente, de la Ministerul Muncii. Mai au finanțare pe lunile noiembrie și decembrie. Din ianuarie nu mai sunt bani și trebuie găsită o sursă de finanțare", a precizat Sebastin Tocariu.

Două soluții ar fi pentru salvarea acestui cămin, preluarea de către Consiliul Județean sau primarii din județ să acopere o parte din cheltuieli pentru bătrânii care provin de pe raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc și care sunt cazați la Trușești, această variantă din urmă fiind și cea mai plauzibilă.

"Am purtat discuții cu primarii, vom face o întâlnire, și dumnealor sunt dispuși să finanțeze ei dacă au persoane pe raza comunei, cu anchetă socială. Este cea mai viabilă soluție", a menționat prefectul Dan Nechifor. 

Căminul de bătrâni de la Trușești funcționează din anul 2011, în spațiile fostului spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1437

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1625

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
525

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...