Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!

Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!
Situația căminului pentru persoane vârstnice din Trușești este din nou una delicată, unitatea mai având fonduri pentru funcționare doar până la sfârșitul acestui an.

După ce Guvernul a tăiat finanțarea, căminul a început să se confrunte cu mari probleme financiare, fiind la un pas de a nu mai putea asigura serviciile și plata personalului care are grijă de cei 54 de beneficiari.

Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, prin Ministerul Muncii s-au mai alocat fonduri pentru Căminul de la Trușești doar până la finele acestui an, trebuind găsită o nouă sursă de finanțare.

"S-a mai dat o sumă de bani în completarea veniturilor proprii, pentru cheltuielile curente, de la Ministerul Muncii. Mai au finanțare pe lunile noiembrie și decembrie. Din ianuarie nu mai sunt bani și trebuie găsită o sursă de finanțare", a precizat Sebastin Tocariu.

Două soluții ar fi pentru salvarea acestui cămin, preluarea de către Consiliul Județean sau primarii din județ să acopere o parte din cheltuieli pentru bătrânii care provin de pe raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc și care sunt cazați la Trușești, această variantă din urmă fiind și cea mai plauzibilă.

"Am purtat discuții cu primarii, vom face o întâlnire, și dumnealor sunt dispuși să finanțeze ei dacă au persoane pe raza comunei, cu anchetă socială. Este cea mai viabilă soluție", a menționat prefectul Dan Nechifor. 

Căminul de bătrâni de la Trușești funcționează din anul 2011, în spațiile fostului spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foşti soţi obligaţi să facă afaceri împreună, deşi nu vor acest lucru

Duminică, 22 Aprilie 2018
709

Cei doi soţi au înfiinţat, în 2014, o firmă, însă la un an au divorţat. Soţia, care avea calitatea de administrator în cadrul societăţii, a vrut să se retragă di...

Subofițer din Botoșani, pe prima treaptă a podiumului la Cupa Forţelor Terestre la Tir!

Duminică, 22 Aprilie 2018
240

Subofiţeri şi soldaţi/gradaţi profesionişti din structurile subordonate Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt" au participat la un concurs de tragere desfăşurat &ic...

Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Duminică, 22 Aprilie 2018
397

Poliţistul a efectuat controlul la un stand dintr-un complex comercial din municipiul Botoşani şi, pe lângă neregulile cu şosetele, a găsit şi un pachet de făină expirat de trei s...