Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!

Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!
Situația căminului pentru persoane vârstnice din Trușești este din nou una delicată, unitatea mai având fonduri pentru funcționare doar până la sfârșitul acestui an.

După ce Guvernul a tăiat finanțarea, căminul a început să se confrunte cu mari probleme financiare, fiind la un pas de a nu mai putea asigura serviciile și plata personalului care are grijă de cei 54 de beneficiari.

Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, prin Ministerul Muncii s-au mai alocat fonduri pentru Căminul de la Trușești doar până la finele acestui an, trebuind găsită o nouă sursă de finanțare.

"S-a mai dat o sumă de bani în completarea veniturilor proprii, pentru cheltuielile curente, de la Ministerul Muncii. Mai au finanțare pe lunile noiembrie și decembrie. Din ianuarie nu mai sunt bani și trebuie găsită o sursă de finanțare", a precizat Sebastin Tocariu.

Două soluții ar fi pentru salvarea acestui cămin, preluarea de către Consiliul Județean sau primarii din județ să acopere o parte din cheltuieli pentru bătrânii care provin de pe raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc și care sunt cazați la Trușești, această variantă din urmă fiind și cea mai plauzibilă.

"Am purtat discuții cu primarii, vom face o întâlnire, și dumnealor sunt dispuși să finanțeze ei dacă au persoane pe raza comunei, cu anchetă socială. Este cea mai viabilă soluție", a menționat prefectul Dan Nechifor. 

Căminul de bătrâni de la Trușești funcționează din anul 2011, în spațiile fostului spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au jucat pentru Balaci. Universitatea Craiova învinge FCSB după 16 ani. VIDEO emoționant!

Duminică, 21 Octombrie 2018
129

Cuvintele sunt greu de gasit si se leaga greu intr-o asemenea seara. Amintirile cu Ilie Balaci parca sunt din ce in ce mai pregnante, pe minut ce trece si partida se apropie de start. Imaginile cu mar...

Botoșănean de 30 de ani, găsit mort într-un apartament din strada Primăverii!

Duminică, 21 Octombrie 2018
3059

Pompierii au fost solicitați, duminică seara, să intervină pentru a debloca ușa unui apartament situat la etajul al doilea al unui bloc din strada Primăverii, din municipiul Botoșani.Un ape...

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XI)

Duminică, 21 Octombrie 2018
358

Georgică Manole: La Iaşi, Păstorel se „duela” adesea cu vestitul sonetist Mihai Codreanu. În ce constă istoria acestui „duel”? Vasile Larco: Cel mai mare s...