Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!

Soluții căutate pentru salvarea Căminului de la Trușești care rămâne fără finanțare!
Situația căminului pentru persoane vârstnice din Trușești este din nou una delicată, unitatea mai având fonduri pentru funcționare doar până la sfârșitul acestui an.

După ce Guvernul a tăiat finanțarea, căminul a început să se confrunte cu mari probleme financiare, fiind la un pas de a nu mai putea asigura serviciile și plata personalului care are grijă de cei 54 de beneficiari.

Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, prin Ministerul Muncii s-au mai alocat fonduri pentru Căminul de la Trușești doar până la finele acestui an, trebuind găsită o nouă sursă de finanțare.

"S-a mai dat o sumă de bani în completarea veniturilor proprii, pentru cheltuielile curente, de la Ministerul Muncii. Mai au finanțare pe lunile noiembrie și decembrie. Din ianuarie nu mai sunt bani și trebuie găsită o sursă de finanțare", a precizat Sebastin Tocariu.

Două soluții ar fi pentru salvarea acestui cămin, preluarea de către Consiliul Județean sau primarii din județ să acopere o parte din cheltuieli pentru bătrânii care provin de pe raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc și care sunt cazați la Trușești, această variantă din urmă fiind și cea mai plauzibilă.

"Am purtat discuții cu primarii, vom face o întâlnire, și dumnealor sunt dispuși să finanțeze ei dacă au persoane pe raza comunei, cu anchetă socială. Este cea mai viabilă soluție", a menționat prefectul Dan Nechifor. 

Căminul de bătrâni de la Trușești funcționează din anul 2011, în spațiile fostului spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuri de muncă vacante în Botoșani: O firmă acordă un salariu de peste 4.000 de lei pentru un post cu studii medii!

astăzi, 19:35
686

Mai puțin de 600 de locuri de muncă vacante în acest început de săptămână, anunțate prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani. Sunt din nou...

Fetiţă violată de un individ recidivist, care era sub control judiciar pentru o tâlhărie!

astăzi, 16:30
1664

A.B., de 42 de ani, era anchetat pentru o tâlhărie comisă, în vara anului trecut, când în timp ce era la un local cu jocuri de noroc a urmărit un client care a câştig...

Femeie în comă, transferată la Iaşi cu un elicopter SMURD

astăzi, 14:49
1208

Pacienta, de 73 de ani, se afla internată în Spitalul Municipal Dorohoi şi cadrele medicale au solicitat transferul la o unitate medicală din judeţul vecin.Conform protocolului, transferul s-...