Șoferii ar putea scăpa nepedepsiți pentru depășirea pe linie continuă!

Conducătorii auto vor putea depăși încălcând linia continuă și nu vor primi nicio sancțiune, însă doar în anumite condiții. 

Șoferii ar putea scăpa nepedepsiți pentru depășirea pe linie continuă!
Măsura este prevăzută într-o propunere legislativă înregistrată recent la Senat pentru dezbatere și care urmărește fluidizarea traficului din anumite zone și creșterea vitezei medii de deplasare cu mașina.
 
 
Potrivit Avocatnet.ro, soferii care depășesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancțiuni, dar doar în anumite situații, potrivit Propunerii legislative pentru completarea articolului 45 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și care, pentru a se putea aplica, are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare prin decret prezidențial și de publicare în Monitorul Oficial.
 
Proiectul de modificare a Codului rutier elimină sancțiunile aplicate conducătorilor auto care depășesc pe linie continuă, dar doar în anumite condiții, și anume în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri. Depășirea poate avea loc fără repercusiuni dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol de orice fel care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers și chiar dacă prin această acțiune se încalcă linia continuă simplă sau dublă.
 
Motivul renunțării la sancționarea celor care depășesc încălcând linia continuă dintre sensuri este, potrivit inițiatorului propunerii, că, în cazul acestor depășiri, "conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, cauzând creșterea gradului de disconfort a conducătorului, dar și o viteză medie comercială care are un impact negativ asupra activității operatorilor economici și marilor transportatori".
 
Atenţie! Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...