Şofer cu permisul suspendat, maşină cu număr de Italia şi 10.000 de ţigarete de contrabandă!
BOTOSANI

Şofer cu permisul suspendat, maşină cu număr de Italia şi 10.000 de ţigarete de contrabandă!
Ţigările de contrabandă îi ispitesc din ce în ce mai mult pe botoşăneni! Chiar dacă avea permisul suspendat, un tânăr de doar 22 de ani a îndesat într-o maşină peste 500 de pachete de ţigări, crezând că a dat lovitura pe piaţa din Botoşani. Drumul i-a fost închis, însă, de către poliţişti, care au confiscat ţigările, dar au indisponibilizat şi maşina înmatriculată în Italia. 

Luni, în jurul orei 14.50, a fost oprit în trafic, pe DN 29 C, în localitatea Bohoghina, orașul Bucecea, un autoturism înmatriculat în Italia, condus de B. A., de 22 de ani, din municipiul Botoşani.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au găsit în portbagaj peste 10.000 de ţigarete (506 pachete) cu timbru de acciză Republica Ucraina, conducătorul auto neputând justifica provenienţa legală a acestora. 

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

"În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia", informează IPJ Botoşani.

Cercetările în cauză au fost preluate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Botoşani, care au stabilit că ţigaretele urmau să fie comercializate pe raza municipiului Botoșani.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul utilizat la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea recuperării prejudiciului.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat, depăşeşte 6.000 de lei. Cercetările continuă  în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei și a persoanelor implicate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
412

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
132

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
361

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...