Şofer condamnat după ce şi-a omorât amicul într-un accident provocat la beţie

Tânărul din Roma care în toamna trecută a provocat un accident rutier ce a lăsat un copil orfan a fost condamnat la puşcărie şi la plata de daune. Judecătorii au pronunţat vineri pedeapsa în prima instanţă.

Şofer condamnat după ce şi-a omorât amicul într-un accident provocat la beţie

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Câteva termene au fost suficiente judecătorilor de la Judecătoria Botoşani pentru a face cercetarea în cazul dosarul constituit după accidentul rutier petrecut la mijlocul lunii septembrie a anului trecut, în urma căruia un bărbat a murit.

Tânărul aflat la volan, Cristian B. a fost condamnat pentru ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, respectiv cu număr fals de înmatriculare, conducere fără permis, sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului la o pedeapsă contopită de trei ani şi două luni de închisoare în regim de detenţie, perioadă din care a fost dedusă arestul preventiv şi arestul la domiciliu.

În plus, copilul victimei sale va beneficia lunar de o alocaţie lunară de 350 de lei până la încheierea studiilor, partenera de viaţă va primi daune morale de 180.000 de lei, iar celelalte rude vor primi în total 119.200 de lei reprezentând daune morale şi materiale, plata urmând să fie asigurată de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Accidentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 septembrie, pe drumul judeţean ce face legătura între municipiul Botoşani şi comuna Roma. Aflat în stare de ebrietate, Cristian- Florin B. a urcat la volanul unei maşini ale cărei numele de înmatriculare montate erau de la un alt autoturism, l-a luat pe Corneliu N., de 33 de ani, şi împreună au pornit spre Botoşani.

Pe fondul lipsei de experienţă în condus, a vitezei excesive, dar şi a reflexelor încetinite de alcool, tânărul a pierdut controlul asupra volanului şi a izbit maşina într-un copac de pe marginea drumului, autoturismul răsturnându-se pe cupolă. Abia s-a târât din maşină şi a fugit, lăsându-l încarcerat în maşină pe amicul său, aflat în stare gravă. A fost găsit acasă, câteva ore mai târziu, testarea alcoolscopică evidenţiind o concentraţie de 0,45 ml/l alcool pur în aerul expirat. În urma analizei chimice a sângelui, a rezultat că "şoferul" avea o îmbibaţie alcoolică de 0.85 g/l, respectiv 0,75 g/l alcool pur în sânge pentru probele recoltate la cinci ore de la accident, respectiv şase ore.

De partea cealaltă, amicul abandonat în maşina răsturnată, Corneliu N., a ajuns în spital în stare foarte gravă, în comă profundă şi intubat, iar la câteva zile a murit, rănile suferite fiind multe prea grave pentru a-i da şansa supravieţuirii.

În timpul anchetei declanşate împotriva lui Cristian B., s-a aflat că tânărul a mai fost cercetat anul acesta tot pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, şi fără permis de conducere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
3

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
59

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
23

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...