Şofer cercetat pentru uz de fals şi conducerea unei maşini care nu avea drept de circulaţie în România!

Şofer cercetat pentru uz de fals şi conducerea unei maşini care nu avea drept de circulaţie în România!
Miercuri, 1 aprilie, în jurul orei 9.30, C. D., de 26 de ani, din comuna Știubieni, judeţul Botoşani, a fost depistat în timp ce conducea pe DN 29A, în localitatea Avrămeni, o autoutilitară înmatriculata în Bulgaria.

Conducătorul auto a prezentat o poliţă de asigurare emisă de o companie de asigurări românească, cu valabilitate 12.02.2015 – 11.02.2016, pe care nu era însă înscris numărul de înmatriculare al autovehiculului.

Conform art. 19, lit. c, din Norma nr. 23 din 6 noiembrie 2014, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, "asigurătorii autorizați pe teritoriul României să practice asigurarea RCA, pot emite aceste documente pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în alte state membre UE, pentru care se solicită asigurarea în vederea importului în România, pe o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii proprietăţii, dovedită cu documente justificative".

Conform art. 29, alin. 1, lit. c, din același act normativ, valabilitatea poliței începe din momentul eliberării documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrării în vigoare a autorizaţiei provizorii de circulaţie sau a înmatriculării/înregistrării vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmează să fie înmatriculate/ înregistrate.

Având în vedere cadrul legal menţionat, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, informează IPJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o sesiune de depunere a cererilor pentru “Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”!

astăzi, 10:46
9

Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Botoșani a anunțat astăzi lansarea celei de a 4-a sesiuni de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de st...

“Rapsozii Botoșanilor”cântă în deschiderea AGRALIM 2019

astăzi, 10:29
27

Direcția Agricolă Județeană BOTOȘANI, a anunțat astăzi că în deschiderea AGRALIM 2019, eveniment care se va desfășura la Iași în perioada 19 - 22 septembrie 2019, vor cânt...

Trafic restricţionat pentru pietonii din municipiul Botoşani

astăzi, 10:26
93

Primăria Botoşani efectuează lucrări de întreţinere ale spaţiilor publice, de luni de dimineaţă lucrătorii din cadrul firmei care se ocupă de gestionarea acestor spaţii fiind văzuţi...