Şofer cercetat pentru uz de fals şi conducerea unei maşini care nu avea drept de circulaţie în România!

Şofer cercetat pentru uz de fals şi conducerea unei maşini care nu avea drept de circulaţie în România!
Miercuri, 1 aprilie, în jurul orei 9.30, C. D., de 26 de ani, din comuna Știubieni, judeţul Botoşani, a fost depistat în timp ce conducea pe DN 29A, în localitatea Avrămeni, o autoutilitară înmatriculata în Bulgaria.

Conducătorul auto a prezentat o poliţă de asigurare emisă de o companie de asigurări românească, cu valabilitate 12.02.2015 – 11.02.2016, pe care nu era însă înscris numărul de înmatriculare al autovehiculului.

Conform art. 19, lit. c, din Norma nr. 23 din 6 noiembrie 2014, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, "asigurătorii autorizați pe teritoriul României să practice asigurarea RCA, pot emite aceste documente pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în alte state membre UE, pentru care se solicită asigurarea în vederea importului în România, pe o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii proprietăţii, dovedită cu documente justificative".

Conform art. 29, alin. 1, lit. c, din același act normativ, valabilitatea poliței începe din momentul eliberării documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrării în vigoare a autorizaţiei provizorii de circulaţie sau a înmatriculării/înregistrării vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmează să fie înmatriculate/ înregistrate.

Având în vedere cadrul legal menţionat, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, informează IPJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România este în semifinalele EURO U21! Urmează meciul cu Germania

Luni, 24 Iunie 2019
179

România s-a calificat în semifinalele EURO U21, după remiza cu Franța. Odată cu acest rezultat, românii antrenati de Mirel Radoi și-au asigurat și calificarea la Jocurile O...

Botoșănean mort într-un cumplit accident în Franța: Spulberat cu 110 km/h!

Luni, 24 Iunie 2019
1253

Un accident mortal a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 10.00, în apropiere de Offekerque. Un român, în vârstă de 19 ani, a fost spulbe...

Premiul I la etapa naţională a unui concurs pe tema protecţiei consumatorului, obţinut de elevi din regiunea N-E - FOTO

Luni, 24 Iunie 2019
218

În perioada 16-21 iunie 2019, la Eforie Sud, a avut loc etapa naţională a concursului pe tema protecţiei consumatorului "Alege! Este dreptul tău", organizat de ANPC în parten...