Sofer cercetat pentru ranirea unui carutas beat!

Sofer cercetat pentru ranirea unui carutas beat!
Sambata la amiaza, un sofer imprudent a produs un accident rutier soldat cu ranirea unui carutas.

Daca politistii au constatat ca soferul vinovat nu se afla sub influenta alcoolului, surpriza a aparut la carutas, caruia i s-a stabilit o concentratie de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.

M. Vasile, de 53 de ani, din municipiul Botosani, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 1981, conducea autoturismul proprietate personala pe DC 39 Tocileni - Victoria, comuna Stauceni.

"La iesirea din localitatea Tocileni, nu a adaptat viteza la efectuarea unei curbe la stanga, imprejurare in care a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un atelaj cu tractiune animala, condus regulamentar din sens opus de catre B. Florin, de 35 de ani, din comuna Baluseni, judetul Botosani. In urma impactului, conducatorul atelajului a fost proiectat in santul din dreapta drumului, suferind leziuni corporale care nu au impus insa internarea in spital", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Ambii conducatori au fost testati cu aparatul etilotest, pentru conducatorul auto rezultatul fiind negativ, iar conducatorului atelajului hipo i s-a stabilit o concentratie de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Din primele cercetari efectuate, s-a stabilit ca accidentul s-a produs din culpa exclusiva a conducatorului auto M. Vasile, fata de care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Cauza urmeaza a fi solutionata procedural, in functie de pozitia procesuala a victimei si de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor produse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
1

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
32

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
91

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...