Social-democraţii din CL au numit reprezentanţii în AGA de la societăţile subordonate. Cine sunt aceștia!

Social-democraţii din CL au numit reprezentanţii în AGA de la societăţile subordonate. Cine sunt aceștia!
O altă Hotărâre adoptată în şedinţă extrardinară de Consiliu Local de marţi a fost numirea a doi reprezentanţi ai Consiliului Local în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) de la societăţile Modern Calor, Urban Serv, Locativa şi Eltrans.

Propunerile au venit din partea social-democraţilor, prin vocea viceprimarului Cosmin Andrei. Astfel, la Urban Serv au fost propuşi consilierii locali Vasile Chiru şi Ioan Brânzei, la Modern Calor: Ady Petruşcă şi Gabriel Tănasă, Eltrans: Călin Bosovici şi Andreea Buiuc, Locativa: Daniela Vicol şi Silvia Diaconu.

Aceste propuneri au generat, cum era de aşteptat, comentarii din partea liberalilor.

“Poate ar fi fost bine să ne gândim la binele oraşului, la necesitatea de a reforma aceste societăţi, care necesită o amplă reformă, trebuie să recunoaştem, indiferent cine face parte din CA sau nu, indiferent cine este director sau nu. Domnul Petruşcă are o povară mare pe umeri la ora actuală, să conducă operatorul de apă, şi nu cred că trebuia împovărat să se ducă la Modern Calor, unde sunt alte probleme. Domnul Petruşcă ar trebui să aibă înţelepciunea să se retragă din această propunere tocmai pentru a avea timp să se ocupe de tot ce se întâmplă cu apa. Domnul Bosovici este extrem de ocupat, la fel şi la Eltrans, de ce nu se duc domnii viceprimari Andrei şi Murariu, care lucrează pe partea de administraţie?", a spus Eugen Ţucanu.

Haideţi să spunem lucrurilor pe nume, nu este vorba nici de responsabilitate, nici de dorinţă de a reglementa, este vorba de a deţine controlul asupra societăţilor comerciale prin reprezentanţi. Nu-mi atribuiţi mie, am citat din Cosmin Andrei şedinţa trecută, avem dovada astăzi exact ceea ce se întâmplă", a spus şi Marius Oroşanu.

Consilierul local Mihai Tincu a ţinut să îi asigure pe liberali că toate deciziile importante ce ţin de activitatea celor patru societăţi vor fi luate în plenul Consiliului Municipal.

“Hotărârile de bază, importante, fundamentale la cele patru societăţi comerciale vor fi luate în Consiliul Local, în urma unor dezbateri, a unor puncte de vedere pertinente, avem şi noi şi dvs. specialişti, să nu vă fie grijă că Petruşcă va fi prea înghesuit de probleme", a precizat Mihai Tincu.

Cum PSD are majoritatea în Consiliul Local Botoşani, propunerile privind desemnarea membrilor în AGA au fost adoptate. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
84

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
48

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...