Social-democrații botoșăneni au intrat, oficial, în campania electorală-FOTO

Social-democrații botoșăneni au intrat, oficial, în campania electorală-FOTO
Social-democrații botoșăneni au marcat, vineri, debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie printr-o conferință de presă, după care au mers și au lipit afișe electorale la locurile special amenajate în municipiu.

Președintele organizației județene a PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, care se regăsește pe lista de candidați pentru un nou mandat în Parlament, a făcut o scurtă trecere în revistă a CV-ului colegilor săi care candidează pentru un mandat de parlamentar.

"Astăzi dăm startul campaniei electorale pentru alegerile din data de 11 decembrie. Aveți în față echipa PSD Botoșani pentru aceste alegeri. O echipă de profesioniști, cu rezultate, o echipă care va face diferența(...). PSD a lansat la nivel național programul de guvernare în domeniul economic, social, în domeniul sănătății, învățământului, agriculturii, pentru tineri și în domeniul investițiilor. Este un program de guvernare realist, este un program de guvernare care face diferența între celelalte propuneri lansate pe piață de celelalte partide. Fiecare măsură a programului de guvernare are durată de implementare, fiecare măsură prezintă efectele în economie și arată clar care sunt beneficiarii și mai mult decât atât precizează clar impactul bugetar. Pentru noi, pentru PSD, fiecare botoșănean contează. Am lansat în această perioadă sloganul nostru de campanie "Îndrăznește să crezi în România". Am mers mai departe alături de colegii mei și am transmis fiecărui botoșănean să îndrăznească să creadă în județul său", a spus senatorul Doina Federovici.


O parte dintre candidații la parlamentare au spus cu ce gânduri pleacă în cursa electorală.

Deputatul Tamara Ciofu a întărit cele spuse de liderul PSD Botoșani, și a vorbit despre o parte dintre măsurile care trebuie luate pentru ca profesioniștii să nu mai plece la muncă peste hotare ci să asigure serviciile de calitate în țara în care s-au născut și au fost pregătiți.

"Creșterea economică trebuie să se regăsească în buzunarul fiecărui cetățean și în special pentru două domenii importante în România: educația și sănătatea. 16.000 de medici lucrează astăzi în străniătate, medici formați în școlile universitare din România. Trebuie să îi aducem înapoi în țară, dar nu numai cu promisiuni și sloganuri, trebuie să ajungem până la 1 ianuarie 2018 la 50-60% din salariile pe care le primesc în UE. În programul nostru de guvernare este clar stipulat că de la 1 ianuarie 2018 salariul unui medic rezident va începe de la 1.200 de euro, iar pentru un medic consacrat la peste 3.600 euro la care se adaugă sumele aferente gărzilor, tichete de masă și alte sporuri care i se cuvin", a punctat Tamara Ciofu. 


La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, care candidează pentru un mandat de deputat, a vorbit despre educație și despre investițiile din acest sector.

"Sunt onorată să fac parte din această echipă, care sper că va fi o echipă câștigătoare. Candidez pentru o guvernare care să îi respecte pe toți cei care lucrează în sistemul de învățământ, care trudesc, și totodată ca să putem asigura accesul la educație pentru toți copiii, indiferent din ce medii provin. Consider că voi putea alături de această echipă să continuăm guvernarea pentru Botoșani, investiția în școli, grădinițe, să putem moderniza laboratoarele, bibiliotecile și să asigurăm pentru toți copiii un învățământ de calitate. Prin măsurile pe care le-a propus guvernarea PSD consider că este foarte generoasă pentru acest domeniu educație și demonstrează și a demonstrat că educația nu este doar la modul declarativ prioritară pentru PSD ci este la loc de frunte în realizări", a specificat Mihaela Huncă.

"Sunt astăzi în poziția de candidat pentru că am demonstrat timp de zece ani cât am fost primar că se poate, că știu ce trebuie făcute cu fondurile europene, că sunt și am fost dedicat dezvoltării teritoriului rural botoșănean. Mă duc în parlament cu teme clare, mă duc să susțin problemele și nevoile fermierilor. Cred că într-un județ cu populație majoritară în mediul rural și cu o suprafață mare agricolă cred că agricultura poate fi motorul economiei județene", a spus și Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsinești, care candidează pentru Senat.

După conferința de presă, social-democrații au mers și au lipit afișe cu candidații, cel care a lipit primul afiș fiind președintele executiv la organizației județene, Costică Macaleți. 





 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
40

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1770

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
170

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...