Situaţie delicată! Urban Serv nu mai ridică gunoiul de la ghenele din cartiere! FOTO

Situaţie delicată! Urban Serv nu mai ridică gunoiul de la ghenele din cartiere! FOTO
Societatea Urban Serv a sistat, vineri dimineaţă, activitatea de ridicare a deşeurilor de la platformele de colectare din municipiul Botoşani. În mai multe cartiere din oraş imaginea de la aceste ghene este una dezolantă, gunoaiele fiind împrăştiate peste tot.

Directorul societăţii Urban Serv, Simion Drelciuc, a explicat că s-a ajuns în situaţia de a se sista temporar colectarea întrucât încă nu au fost aprobate noile tarife odată cu deschiderea depozitului de la Stăuceni şi nici nu a fost aprobată acea taxă de dezvoltare pe care trebuie să o plătească societatea pentru a putea depozita pe noul depozit ecologic, depozitul temporar de la Botoşani fiind înschis începând cu data de 1 sepembrie.

Angajaţii societăţii de salubritate vor strânge gunoiul de la ghene în saci, dar nu îl vor ridica pentru că nu au unde să îl depoziteze.

“Suntem în discuţii cu Primăria, Consiliul Local trebuie să dea aprobarea de tarife noi, cu cota de dezvoltare inclusă. Ieri s-au ridicat deşeurile, dar astăzi este o problemă. Aştept să discut cu domnul primar şi cu cei implicaţi să vedem ce decizie se ia. Deocamdată nu ridicăm, poate mai pe sfârşitul programului. Astăzi se face curăţenie, se pun deşeurile care sunt în afara containerelor în saci. Nu am dus la Stăuceni pentru că nu ne primeşte fără să plătesc şi trebuie să plătestc în avans aproape 10 miliarde de lei vechi pentru o perioadă de două luni", ne-a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.  

Taxa de dezvoltare reprezintă amortizarea investiţiilor făcute până acum în sistemul integrat. Investiţiile se fac pe o perioadă de aproximativ 20 de ani, contractul de finanţare prevăzând recuperarea acestor investiţii. Municipalitatea a primit o adresă de la Consiliul Judetean prin care i se cerea să se elaboreze un act adiţional la contractul existent cu Urban Serv pentru aprobarea tarifului, aşa cum este el aprobat de CJ la depozit, care să includă şi taxa respectivă.

Mai mulţi cetăţeni, care au trimis fotografii pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro, s-au arătat revoltaţi de această situaţie. 






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
19

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
4

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
158

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...