Situatia de la Petre Andrei ar putea ajunge in atentia Politiei, spune ministrul Educatiei!

Functionarea ilegala a Fundatiei Petre Andrei la Botosani este cunoscuta si de Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei. Confuzia creata intre studentii la Univeristatea Petre Andrei si Fundatia Petre Andrei pare sa nu se mai termine.

Totusi, Ecaterina Andronescu a asigurat studentii botosaneni ca in cel mai scurt timp acest mister va fi elucidat.

"Am trimis pe teritoriu numeroase comisii de control si verificare, pentru ca sunt universitati private care functioneaza fara autorizatia legala. Trebuie sa analizez situatia de la Botosani, sa vad care dintre cele doua structuri este cea care a produs discordia, si in orice caz trebuie sa vedem daca una dintre ele este legala si trebuia sa functioneze la Iasi, acolo unde a primit acest drept. Aici functioneaza, dupa parerea mea, ilegal, si vreau sa spun ca am trimis Ministerului de Interne in urma cu o saptamana o rugaminte de a identifica in tot teritoriul aceste structuri care functioneaza fara sa existe un aviz legal de functioanare", a declarat ministrul Educatiei.

Daca universitatea unde au studiat botosanenii nu are acreditare, diploma nu are nicio o valoare. Ecaterina Andronescu precizeaza faptul ca cine are dreptul sa sustina examenul de licenta trebuie sa dovedeasca si ca este o universitate acreditata, cele care nu sunt acreditare.

Acolo unde exista autorizatie de functionare provizorie, studentii pot sa se duca sa dea examenul de licenta intr-o alta universitate, care este acreditata. Daca nu se afla in niciuna dintre aceste situatii, din pacate, diploma nu este valabila.

"Conform legii, ar fi trebuit sa transfere personalul didactic si studentii si patrimonial de la Fundatie la persoana juridica noua, care era Universitatea Petre Andrei din Iasi, daca acest lucru nu s-a intamplat si au continuat sa lucreze in afara legii, vinovati sunt aceia care care nu clarificat lucrurile. In cel mai scurt timp trebuie sa gasim o solutie cu acesta confuzie, dar asta nu ma determina pe mine sa nu spun ca, atunci cand unui tanar, cand intra pe portile unei universitati, trebuie sa se intereseze daca acea unitate functioneaza legal sau nu", a adaugat Ecaterina Andronescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
45

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
132

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
780

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...