Situatia de la DGASPC, din ce in ce mai greu de solutionat!

Situatia de la DGASPC, din ce in ce mai greu de solutionat!
Autoritatile judetului Botosani au pierdut orice speranta de a obtine fonduri suplimetare pentru DGASPC de la Guvern.

In gasirea unei solutii pentru asigurarea salariilor angajatilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, reprezentantii Consiliului Judetean au stabilit ca, pana la sfarsitul acestei zile, sa solicite un punct de vedere oficial de la Minsiterul de Finante, referitor la trasferarea unor fonduri din trimestrul III si IV in II, in situatia in care aceasta solicitare va avea tot un raspuns negativ, ca si precedentele solicitari similare.

"Atunci avem solutia ultima, dar oarecum riscanta, de a face in regim de urgenta o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean si de a modifica bugetul propriu al judetului pe baza unei proiectii a veniturilor diferite si superioare fata de ceea ce s-a luat in considerare initial", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani.

Totusi, reprezentantii CJ spun ca este riscanta aceasta solutie.

"Noi am pregatit acest demers in paralel cu solicitarile facute catre Ministerul de Finante si ne-am armonizat cu Directia Generala a Finantelor Publice, in sensul ca avem deja raspunsul dumnealor, ca in semestrul I s-a inregistrat o situatie buna in ceea ce priveste incasarile efective si ca se poate face o proiectie, o preliminare, la un nivel superior si pentru semestrul II", a mentionat presedintele CJ.

Ultima solutie luata in considerare de autoritatile judetene se bazeaza pe incasari efective, dar pe o proiectie in semestrul II la nivelul incasarilor efective din semestrul I.

"Noi am fi dorit sa primim sprijinul de la minister si, pe seama unor surse suplimentare, sa rezolvam niste probleme ale judetului, programul de investitii destul de ambitios pe care ni l-am propus si care, de altfel, este strict necesar judetului Botoşani. Este vorba de a sacrifica obiective de investitii pentru a putea asigura plata salariilor in acest sector, un sector, de altfel, foarte complex si eu consider ca această complexitate trebuie sa ne preocupe si pe noi, autoritatile locale, dar si pe autoritatile centrale", a adaugat Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
52

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
184

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
19

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...