Sindicatele botosanene fac referendum pentru a decide cum sa protesteze!

In functie de raspunsurile primite de la Guvern, sindicatele din invatamant iau din ce in ce mai mult in calcul varianta unei greve generale.

Acum urmeaza ca reprezentantii sindicatelor sa afle si opiniile cadrelor didactice, pentru a sti pentru ce forma de protest sa opteze.

"Am solicitat colegilor sa organizeze un referendum, sa vedem pentru ce forma de protest opteaza in perioada sfarsitului de an scolar: miting, greva generala in perioada tezelor unice, greva generala in luna iunie sau boicotarea examenului de bacalaureat. Pana pe 10 aprilie vom afla rezultatele si vom sti ce masuri sa luam", a spus Liviu Axinte, presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant.

Totusi, parerile sunt impartite in randul cadrelor didactice! Chiar daca isi doresc salarii cat mai mari, unele cadre didactice sunt mai reticente in a se alatura unei greve generale, invocand nevoia prea mare de bani.

"Asistam la opinii diferite, unii colegi sunt de acord cu miscari radicale de protest, greva generala pe termen nelimitat, chiar daca i-ar afecta financiar, se sacrifica si spun ca nu este alta miscare de protest mai buna. Foarte multi spun ca sunt alaturi de ceilalti si sa nu fie interpretati gresit, dar au foarte multe datorii si nu isi permit sa faca greva. Nu putem sa-i obligam. Nu ne-am asteptat la asemenea raspunsuri, mai multi de nu, decat da. Asteptam sa vedem care vor fi rezultatele finale ale acestui referendum. Noi nu glumim, vrem sa fim alaturi pentru o cauza comuna", a declarat Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
70

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
201

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
337

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...