Sindicaliştii botoşăneni se înfurie! Proteste anunţate pentru săptămâna viitoare

Cu mari dezamăgiri au plecat sindicaliştii botoşăneni de la ultimele negocieri din comisia de muncă de la Camera Deputaţilor. Astfel că abandonează pacea socială şi se pregătesc de proteste.

Sindicaliştii botoşăneni se înfurie! Proteste anunţate pentru săptămâna viitoare

Camelia Socianu, preşedintele Sindicatului Impact, a participat marţi, alături de colegii sindicalişti din sectoarele de activitate asistență socială, administrație publică și muzee din județul Botoșani, se declară profund nemulţumită de lipsa de înţelegere dovedită de deputaţii PSD din cadrul Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor precum şi de ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, faţă de amendamentele propuse pentru sectorul Asistenţa Socială şi Administraţie Publică la proiectul legii de salarizare.

De altfel, "amendamente de bun simţ şi sustenabile". În aceste condiţii, Sindicatul Impact a hotărât să se alăture protestelor care se desfăşoară la nivel naţional împotriva acestui proiect de lege.

"Menţionăm că amendamentele federaţiei au vizat corecţii la coeficienţii de salarizare pentru personal de specialitate din asistenţă socială, respectiv logoped, profesor CFM, kinetoterapeut, psihopedagog, terapeut ocupațional, educator să fie aduşi la acelaşi salariu cu funcţii care presupun aceleaşi studii şi specific al muncii dar şi majorări ai coeficienţilor pentru asistenţi maternali profesionişti şi asistenţii personali în sensul ca salariul acestora să fie identic cu cel ai unei infirmiere având un specific al muncii relativ identic. Totodată, FNS PRO.ASIST a prezentat ca propunere o grilă de salarizare pentru personalul din cadrul aparatului propriu al DGASPC–urilor aparţinând CJ-urilor, SPAS–urilor sau DAS-urilor aparţinând primăriilor încercând să preîntâmpine orice fel de lăsare la bunul plac al aleşilor locali stabilirea salariilor", explică liderul sindical.

Cum nu au fost ascultaţi, sindicaliştii au anunâat că vor declanşa acțiuni de protest, respectiv grevă japoneză (purtarea unei banderole albe) în data de marți, 6 iunie, și grevă de avertisment, timp de o oră, cu întreruperea activității în ziua de miercuri, 7 iunie, între orele 11:00-12:00.

Începând cu luna martie 2017, după prezentarea publică a proiectului legii salarizării personalului bugetar, reprezentanții Sindicatului "IMPACT" Botoșani împreună cu Federația FNS PRO.ASIST și Cartel ALFA au promovat toate demersurile pentru a rezolva pe cale amiabilă problemele sesizate privind salarizarea personalului din asistență socială, administrație publică și muzee, inclusiv sesizarea Instituției Prefectului încă din data de 27 aprilie 2017, participarea la negocieri la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, promovarea de amendamente către Parlamentul României, parlamentarii de Botoșani, susținere în cadrul ședinței Comisiei de Muncă și Protecției Sociale de la Camera Deputaților în data de 30 mai, dar fără rezultate pozitive.

În acest context, Sindicatul "IMPACT" Botoșani se solidarizează cu acțiunile sindicale organizate de către colegii sindicaliști din asistență socială și administrația publică din țară și declanșează acțiunile sindicale de protest şi anunţă că va fi prezentă prin reprezentanții săi, la protestele care vor urma în zilele de 6 şi 7 iunie 2017 la Palatul Parlamentului atunci când se intenţionează finalizarea raportului Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaților şi votul în plen asupra proiectului de lege pentru salarizarea personalului bugetar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...