Siguranța cetățenilor, discutată în cadrul Comisiei de Dialog Social: "Ți-e frică să mergi prin cartiere. Copiii, dacă nu fumează, atunci se injectează"
BOTOSANI

Siguranta cetatenilor judetului Botosani a fost dezbatuta, marti, in cadrul unei sedinte a Comisiei de Dialog Social, la care au participat reprezentatii politiei, ai jandarmilor, ai Politiei Locale, dar si prefectul Dan Nechifor.

Siguranța cetățenilor, discutată în cadrul Comisiei de Dialog Social: "Ți-e frică să mergi prin cartiere. Copiii, dacă nu fumează, atunci se injectează"

Vasile Chiru, lider de sindicat in cadrul BNS, a punctat in cadrul sedintei faptul ca cetatenii municipiului Botosani nu sunt in siguranta. Indisciplina din Parcul Tineretului, Centrul Vechi sau in zona Pacea ii sperie pe botosaneni.

Chiru spune ca pe cei certati cu legea nu-i sperie deloc o simpla amenda, pe care oricum nu o platesc. 

"Stiu ca la dumneavoastra este o lipsa de personal. Multi au iesit la pensie si cei care trebuiau sa fie pe strada fac munca de birou, pentru ca nu are cine sa o faca. Pe mine unul, si cred ca si pe multi altii, ma ingrijoreaza cateva aspecte. Indisciplina din Parcul Tineretului si Centrul Vechi. Consumul de etnobotanice  la scara larga in zona Pacea, si de ce va spun asta, pentru ca ies mereu in plimbare cu catelul si ma intalnesc mereu cu copii care, daca nu fumeaza, atunci se injecteaza. Cand ma vad se feresc. Eu stiu ca nu puteti acoperi toate zonele si cred ca vina este si a parintelui, care nu este in tara, dar a luat o amploare indisciplina chiar si in incinta scolilor. Speram ca poate se modifica legea. Este prins infractorul, minor, i se da o amenda, insa el nu o plateste sigur, fara nicio problema, isi continua activitatea si se aduna sume imense, iar primariile sunt sabotate cand se face repartizarea bugetului. Daca intrebam organele de ordine ne spun ca mai mult de o amenda nu au ce sa le faca. O sa discutam si cu parlamentarii, pentru ca este o problema veche. Ii aud pe unii care spun: "Ei, si daca o sa-mi dai amenda ce o sa faci? Da-mi amenda". Normal ca cetateanul are o teama. Inainte gaseam cate 3-4 patrule pe strada, iar acum, daca vezi o masina pe strada! Ti-e frica sa mergi prin cartiere", a precizat Vasile Chiru.



Prefectul Dan Nechifor spune ca in primul rand societatea civila trebuie sa reactioneze la astfel de probleme si atunci cand vad un tanar minor care bea alcool sau se drogheaza sa anunte politia.

"Societatea civila cred ca ar trebui sa sanctioneze tot ceea ce se intampla. Ma consider si eu vinovat, pentru ca am vazut elevi, care intr-adevar nu fumeaza in curtea scolii, ci si-au gasit alte locuri in care fumeaza si consuma alcoolul. Aici ar trebui sa se aplice legea cu privire la alimentatia publica, pentru ca alcoolul se amesteca cu etnobotanicele. Traficantii au migrat spre zona rurala, spre zona online. In Dorohoi, Darabani. Ceea ce s-a intamplat in Botosani a ajuns acum in celelalte orase. Conducatorii UAT-urilor au o gramada de treburi pe cap. Noi, societatea civila, trebuie sa sanctionam. Ii dau dreptate domnului Chiru, pentru ca cei care locuiesc in Centrul Vechi si in Parcul Tineretului nu evolueaza, din pacate pentru noi, si atunci trebuie si noi sa ne adaptam, in asa fel incat sa raspundem la toate provocarile", a spus prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta