Sfârșit cumplit pentru o femeie din Botoșani! A murit după ce i-a curs tot sângele din corp!

Sfârșit cumplit pentru o femeie din Botoșani! A murit după ce i-a curs tot sângele din corp!
O femeie in varsta de 60 de ani a avut parte de un sfarsit cumplit, dupa ce a ramas fara sange in organism.

Femeia facea dializa, iar vineri dimineata, in jurul orei 5:00, rudele s-au dus in camera pentru a vedea daca s-a trezit pentru a merge la sedinta de dializa. Cand au intrat in camera acestea au ramas socate, dupa ce au gasit-o intr-o balta de sange.

Femeia avea montata o fistula pe bratul stang pentru sedintele de dializa, iar pe acolo s-a scurs aproape tot sangele din corpul acesteia. Un echipaj de ambulanta a ajuns la fata locului, insa medicii nu au putut face altceva decat sa constate decesul.

"Din păcate nu s-a mai putut face nimic, pacienta fiind complet exangvinată la sosirea echipajului nostru. Manevrele de resuscitare ar fi fost de prisos", a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani. 

Medicii specialisti spun că sângerarea masivă ar fi putut avea loc după ce femeia a agăţat fistula din greşeală prin somn.

Fistulă arteriovenoasă este formată prin conectarea directă sau prin intermediul unui graft (tub sintetic) a unei vene cu o arteră. Prin crearea fistulei arteriovenoase se aduce sânge arterial cu debit crescut la nivelul unei vene periferice accesibilă puncţionării. 

Fistula arteriovenoasă reprezintă modalitatea de acces vascular care poate fi menținută timpul cel mai îndelungat (ani). Astfel cu ajutorul unei fistuline care puncționează vena arterializată sângele ajunge la aparatul de dializă iar cu ajutorul celei de-a doua fistulină care puncționează aceeași venă arterializată, sângele din aparat se reîntoarce în circulația sangvină.  
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...