SFANTUL STEFAN - Primul mucenic al crestinatatii!

SFANTUL STEFAN - Primul mucenic al crestinatatii!

 Sfantul Stefan  

Stiri.Botosani ureaza tuturor botosanenilor care poarta numele Stefan, Stefana, Stefania LA MULTI ANI, sanatate si un an nou fericit, cu impliniri!  
ASCULTA PREDICA LA SFANTUL ARHIDIACON STEFAN - PARINTELE GHEORGHE CALCIU DUMITREASA

Pe 27 decembrie, a treia zi de Craciun, Biserica il sarbatoreste pe Sfantul Stefan, care se numara printre Comites Christi - insotitorii lui Hristos, alaturi de Sfantul Ioan Evanghelistul.

Ei au fost cei mai apropiati de Fiul lui Dumnezeu, deoarece sunt primii care au dat marturie suprema de credinta si dragoste: Sfantul Stefan prin moartea pentru Hristos, iar Sfantul Ioan prin imbratisarea fecioriei pentru Hristos. Sf. Arhidiacon Stefan era evreu de neam si a trait in Ierusalim.

Sf. Apostoli au ales 7 barbati tari in credinta pentru a fi diaconi, slujitori la adunarile primilor crestini.

Stefan era cel mai de seama dintre acestia. Prigonit de evrei si acuzat ca huleste si strica Legea, el a aratat, cu dovezi din Scripturi, ca Legea se implineste prin Hristos, Mesia cel anuntat de profeti.

Scos afara din cetate, Sf. Arhidiacon Stefan a fost lapidat (ucis cu pietre) in anul 33, deschizand lungul sir al mucenicilor (martirilor) crestini.

In Faptele Apostolilor s-au consemnat cuvantarea si martirajul sau (cap. 7). In pragul lapidarii, el a avut vedenia cerurilor deschise si a Fiului Omului stand de-a dreapta lui Dumnezeu.

Iar cand pietrele il covarseau, el a strigat cu glas mare: "Doamne, Iisuse, primeste duhul meu!", pentru ca apoi, cazut in genunchi, sa-si dea duhul zicand: "Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!".

Din anul 560 osemintele sale s-ar afla impreuna cu osemintele arhidiaconului roman Laurentius (258 d.H.) in cripta bisericii "San Lorenzo fuori le Mura" din Roma.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
18

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
34

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
29

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...