Sfantul Pantelimon, doctorul fara de arginti, praznuit la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga

Sfantul Pantelimon, doctorul fara de arginti, praznuit la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga

 Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga  

Pe 27 iulie, cu prilejul praznuirii Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, doctorul fara de arginti, la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga va avea loc, incepand cu ora 10.00, manifestarea culturala "Drag mi-e cantecul si jocul!", organizatorii marcand astfel hramul Capelei Sfantul Pantelimon. Invitatii vor putea viziona si expozitia de lucrari realizate de beneficiarii sanatoriului.

Manifestarea incepe la ora 10.00, cu o Slujba religioasa in cinstea Sfantului Pantelimon, doctorul fara de arginti. Doua ore mai tarziu va avea loc masa festiva, iar la ora 14.00 programul artistic.

Sfantul Pantelimon este originar din Nicomidia, nascut dintr-un tata pagan si o mama crestina. La nastere a primit numele de Pantoleon, adica "cel intru toate puternic, ca un leu". Dupa moartea mamei a devenit ucenic al doctorului Eufrosin deprinzand tainele medicinii.

Preotul Ermolae i-a descoperit invatatura de credinta apoi l-a botezat, punandu-i numele Pantelimon, adica "cel cu totul milostiv".

Sfantul Pantelimon a tamaduit trupurile si sufletele multor bolnavi prin puterea credintei. Dupa chinuri grele a fost decapitat in jurul anului 305, in vremea persecutiilor declansate de imparatul Diocletian.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
17

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
141

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
112

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...