Sfânta Liturghie la Mănăstirea Popăuţi: "În timpul rugăciunii, să avem mintea coborâtă în inimă"

Sfânta Liturghie la Mănăstirea Popăuţi: "În timpul rugăciunii, să avem mintea coborâtă în inimă"
În Duminica a VII-a după Rusalii, IPS Părinte Mitropolit Serafim a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul "Sfântul Nicolae" al Mănăstirii Popăuţi din Botoşani. În aceeaşi zi, ierarhul s-a întâlnit cu beneficiarii programului "Burse pentru copiii săraci din Moldova".

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat duminică, 7 august 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Popăuţi din Botoşani. Slujba a fost săvârşită în Biserica "Sfântul Nicolae" a aşezării monahale, devenită neîncăpătoare de numărul mare de credincioşi care participă zi de zi la sfintele slujbe. Slujitorii Sfântului Altar, împreună cu poporul credincios, s-au rugat într-o atmosferă de pace şi de linişte în ziua când Biserica noastră a pomenit-o pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla.

IPS Serafim a adresat la finalul slujbei un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului şi despre importanţa rugăciunii. "În timpul rugăciunii, trebuie să avem mintea coborâtă în inimă, pentru a ne umple sufletul de fericire şi de bucurie. Astfel, primim nădejde şi nu mai avem nicio grijă pentru că suntem ocrotiţi de Dumnezeu", a subliniat IPS Părinte Serafim, care i-a îndemnat pe credincioşi să rămână în ţară, pentru că mulţi români plecaţi în străinătate se înstrăinează de credinţa ortodoxă, de limba şi cultura poporului nostru. "Românii trăiesc o dramă prin faptul că sunt departe de ţară. Deşi au venituri mult mai mari acolo, traiul bun aduce deseori multă suferinţă şi încercări. De multe ori le spun credincioşilor să se întoarcă acasă, pentru a nu se pierde departe de ţară", a mai adăugat ierarhul.

Arhimandritul Ioan Harpa, stareţul Mănăstirii Popăuţi, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim pentru că a slujit Sfânta Liturghie în paraclisul Mănăstirii Popăuţi, apreciind bogata experienţă de duhovnic, profesor şi ierarh a Înaltpreasfinţiei Sale.

După oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit Serafim s-a întâlnit cu cei 100 de copii din judeţul Botoşani, beneficiari ai programului "Burse pentru copiii săraci din Moldova". Acesta este implementat de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi constă în oferirea unui ajutor lunar în valoare de 25 de euro pentru fiecare beneficiar, acordat din donaţiile credincioşilor români din Germania. Programul este coordonat în judeţul Botoşani de arhimandritul Ioan Harpa şi de părintele Marius Ciobanu de la Parohia "Sfântul Nectarie" din Botoşani. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

astăzi, 23:02
9

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

astăzi, 19:36
225

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

astăzi, 18:11
306

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...