Sezatorile Iernii la final, planuri pentru primul festival de muzica corala sateasca!

Centrul Judetean de Creatie Botosani se afla in ultima saptamana a Sezatorilor iernii, eveniment ajuns anul acesta la a 18-a editie. Pana acum, actiunea s-a desfasurat in comunele Hutani, Varfu Campului, Cordareni. Urmeaza ca ultima sezatoare sa aiba loc la Hanesti.

Directorul institutiei, Ion Ilie, precizeaza ca unele comune s-au obisnuit cu aceste serbari traditionale si au lasat-o mai moale in ce priveste organizarea, referirea fiind la Varfu Campului.

Noi, in general, o data la 2-3 ani mergem prin locuri unde am mai fost. Totusi, ma asteptam la mai mult, in sensul de a fi invitati cat mai multi spectatori, fiindca este o comuna destul de mare. La Hutani, unde am fost pentru prima data, au participat foarte multi elevi, lucru care ne-a bucurat, fiindca noi asta urmarim. Sa descoperim tinere talente atat in creatia populara, cat si in muzica populara, spre a-i pregati pentru festivalurile ce urmeaza, a declarat Ion Ilie.

Impresionat a fost si de primirea de la Cordareni, pentru ca acolo exista un continuator al vechii conduceri a primarilor. Daca pana acum nu existau formatii de dansuri, decat de fanfara si de obiceiuri de iarna, iata ca, gratie ajutorului referentului Mihai Fediuc, deja s-a pus pe picioare o formatie de dansuri.

Cel mai frumos e ca am vazut o formatie corala sateasca barbateasca si una de femei. Iata ca intr-un loc in care nu spunea nimic din acest punct de vedere s-a pornit aceasta actiune pe care o voi sprijini pentru ca in acest an vreau sa organizez primul festival de muzica corala sateasca, dupa aproape 20 ani, a mai adaugat Ion Ilie.

Sezatorile Iernii se vor incheia sambata, 28 februarie, la Hanesti, unde scriitorii consacrati vor avea o intalnire cu preotul Theodor Damian, stanbilit de multi ani la New York.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1273

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
343

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
331

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...