Serviciile de apa si canalizare ar putea deveni prioritare pentru localitatile judetului Botosani!

Serviciile de apa si canalizare ar putea deveni prioritare pentru localitatile judetului Botosani!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Alaturi de alte 20 de judete, Botosaniul este in atentia Guvernului, pentru anul urmator, pentru a face parte dintr-un program pilot pentru racordarea localitatilor la serviciile de apa-canalizare.

Chiar daca cele mai multe programe se desfasoara prin Programul Operational Sectorial de Mediu, responsabilii judetului trebuie sa aiba in vedere si alte surse de finantare.

"Prin Programul Operational Sectorial de Mediu nu putem rezolva toate necesitatile privind acest serviciu public. Urmeaza sa identificam si alte surse de finantare. Judetul este preponderent rural, pana in prezent in materie de apa-canalizare s-a insistat mai mult pe cele doua municipii. Iata ca, prin aderarea la UE, in prima faza trebuie sa rezolvam acest serviciu in toate localitatile sau aglomerarile de localitati de peste 10 mii de locuitori", a precizat Mihai Tabuleac, presedinte CJ.

Pana in 2018, potrivit directivelor UE, ar trebui ca toate localitatile cu peste 2.000 de locuitori sa dispuna de sisteme de alimentare cu apa, canalizare si epurare.

"Suntem obligati sa rezolvam acest obiectiv potrivit angajamentelor asumate în raport cu UE si in afara de programul de finantare bazat pe fondurile europene prin coeziune, mai exista in acest moment, la dispozitie si un program guvernamental – sistemul integrat de alimentare cu apă-canalizare si epurare, a completat Tabuleac.

Programul guvernamental are ca sursa de finantare fonduri puse la dispoziţie de banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, program care s-a derulat pana in prezent sub forma unui program pilot, care a vizat 10 judeţe.

"Foarte multe primarii din judet au depus proiecte pentru a accesa fonduri pe aceasta masura, o parte au si reusit, dar in această vara s-a decis sa se puna la bataie pe toata alocarea aferenta perioadei 2007 si 2013 si se va organiza o mare sesiune de concurs de proiecte", a mentionat presedintele CJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
31

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
225

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
230

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...