Senatorul Doina Federovici cere 32 de microbuze școlare pentru elevii botoșăneni

Senatorul Doina Federovici cere 32 de microbuze școlare pentru elevii botoșăneni
Senatorul PSD Doina Federovici i-a adresat o interpelare ministrului Educației, Remus Pricopie, prin care a cerut repartizarea către județul Botoșani a 32 de microbuze pentru transportul elevilor din zonele izolate din mediul rural.

 "In acest moment, invatamantul botosanean are nevoie urgenta de cel putin 32 de microbuze scolare pentru a rezolva problema transportului elevilor.

Pentru a veni in sprijinul accesului la educatie al copiilor care provin din zonele rurale izolate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a transmis in luna ianuarie 2013 ministerului pe care il conduceti necesarul de microbuze, cu rugamintea de a rezolva aceasta situatie.

Pe lista trimisa, figureaza localitatile Tudora, Corni, Vaculesti, Dorohoi, Stefanesti, Ungureni, Darabani, Unteni, Leorda, Curtesti, Saveni, Mihai Eminescu, Manoleasa, Paltinis, Flamanzi, Bucecea, Trusesti, Cotusca, Todireni, Virfu Cimpului, Rauseni, Avrameni, Pomarla, Hanesti, Adaseni, Sulita, Calarasi, Blindesti, Radauti Prut.

Elevii care invata in scolile din aceste localitati sunt nevoiti sa parcurga zilnic cativa kilometri pe jos indiferent de vreme si pericole acest impediment rasfangandu-se asupra calitatii invatamantului.

Pentru a asigura un act educational de calitate si a preveni abandonul scolar, si asa ridicat, in numele elevilor, al autoritatilor locale, al parintilor dar si al cadrelor didactice, vă rog, domnule ministru, sa luati masurile corespunzatoare pentru rezolvarea acestei situatii", se arată în interpelare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
210

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
313

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...