Senatorul botosanean Liviu Campanu a blocat lucrarile in Parlament!

Senatorul botosanean Liviu Campanu a blocat lucrarile in Parlament!

 Liviu Campanu, senator, presedinte PNL Botosani  

Parlamentarii au votat bugetul Ministerului Educatiei, cu 203 de voturi "pentru", 57 "impotriva", neadoptand insa nici un amendament al liberalilor.

Pe de alta parte, s-a aprobat o anexa prin care 242 de unitati de invatamant preuniversitar de stat au primit, in total, suma de 33.495 mii lei din Fondul National de Dezvoltare, conform Newsin.

Sedinta de vineri a debutat, dupa efectuarea apelului nominal, cu o jumatate de ora de discutii in contradictoriu pe procedura, liberalii contestand votul dat cu o seara inainte pe amendamentele depuse de senatorul PNL de Botosani, Liviu Campanu, la bugetul Educatiei.

De altfel, in sedinta de joi seara, parlamentarii s-au blocat tot la discutia legata de amendamentele senatorului liberal Campanu, care au fost votate de parlamentari in calup, provocand revolta membrilor PNL.

Senatorul liberal Liviu Campanu propusese, cu o seara inainte, votarea in bloc a 300 de amendamente! Membrii PSD si cei ai PD-L au catalogat acest lucru drept un grav atentat impotriva democratiei.

Astfel, sedinta de plen de vineri a fost prelungita din cauza neintelegerilor privind sustinerea, de catre penelisti, a amendamentelor pe Educatie respinse in comisii.

Situatia a fost provocata de faptul ca un numar mare de amendamente a fost deja sustinut de catre initiatori in timpul serii de joi. In aceste conditii, presedintele de sedinta a solicitat o pauza pentru a se stabili clar amedamentele deja sustinute si cele ce urmeaza a fi sustinute. Pauza a fost anuntata ca fiind de cinci minute, dar a durat aproximativ 30.

Cat priveste amendamentele senatorului PNL Liviu Campanu,ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat ca "majoritatea n-au nici o legatura cu realitatea scolii si cu sumele" prevazute. Ministrul Educatiei i-a asigurat pe parlamentari de buna sa credinta in alocarea fondurilor necesare scolilor.

Joi seara, sedinta fusese suspendata la ora 23.40, dupa ce la tribuna Parlamentului a urcat Liviu Campanu. "Doamnelor si domnilor! Va rog sa va pregatiti, urmeaza campionul campionilor la amendamente! Domnul senator Liviu Campanu! Pentru sustinerea pozitiilor de la 306 la 604", a anuntat presedintele de sedinta Ioan Oltean, care i-a acordat lui Campanu 30 de secunde pentru sustinerea fiecarui amendament din cele 300.

Dupa o serie de dispute procedurale, Oltean a anuntat suspendarea plenului. "Noaptea poate fi un sfetnic bun, suspend lucrarile", a incheiat pedelistul in jurul orei 23.40.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
81

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
75

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2408

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...