Senatorii ii obliga pe politisti sa se legitimeze, daca soferii opriti in trafic le cer acest lucru!

Senatorii ii obliga pe politisti sa se legitimeze, daca soferii opriti in trafic le cer acest lucru!
Comisia juridica a Senatului a decis ca lucratorii Politiei Rutiere care opresc un autovehicul aflat in trafic sunt obligati sa se legitimeze la cererea soferului respectivului vehicul, prevederea fiind votata ca un amendament la o Ordonanta de Urgenta a Guvernului.

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Dan Sova, care a sustinut in Comisia juridica ca exista deja cazuri de persoane care isi asuma ilegal identitatea de politist folosindu-se de uniforme in mod ilegal.

In consecinta, el a propus un amendament privind circulatia pe drumurile publice, amendament care ar urma, sustine pesedistul, sa impiedice si asumarea identitatii false de politist, precum si sa limiteze posibilele abuzuri ale Politiei Rutiere, relateaza NewsIn.

"In cazul opririi unui autovehicul de catre lucratorul de politie, la cererea conducatorului auto, agentul de circulatie este obligat sa prezinte legitimatia de serviciu si insigna", se stipuleaza in amendamentul votat.

"Aceasta situatie este pentru protejarea cetatenilor normali", a argumentat Sova, afirmatie care a provocat replica presedintelui Comisiei, Toni Grebla (PSD): "Nu trebuie sa-i protejam si pe politistii normali?".

Grebla a fost singurul care a votat impotriva, fiind de parere ca oricum politistii sunt obligati, prin regulamentele interne, sa se legitimizeze si ca, prin acest surplus de legiferare, agentii de circulatie ar fi obligati sa se legitimeze doar in cazul in care soferul solicita expres acest lucru.

De asemenea, Grebla sustine ca prevederea nu ar impiedica nici falsificarea legitimatiei de politist.

Comisia juridica a respins un alt amendament al lui Sova care stipula ca, in cazul refuzului politistului de a se legitimiza, si conducatorul auto poate refuza sa se legitimeze.

Sursa: 9 AM.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
55

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
79

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
87

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...