Seminarul "Eu și copilul meu", la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean  Botoşani şi Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Botoşani derulează în perioada 05-12 decembrie 2011 Seminarul de formare "Eu și copilul meu" destinat consilierilor școlari (psihologi cu drept de liberă practică din domeniul psihologiei educaționale, domeniul consilierii școlare și vocaționale și din domeniul psihologiei clinice și psihoterapiei).

Seminarul "Eu și copilul meu" este parte integrantă a Proiectului "Formare familială în abilităţi educative pentru prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri", finanțat prin Mecanismul Financiar al SEE, implementat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române şi Agenția Națională Antidrog.

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul Național de Formare Profesională în Adicții (CNFPA), a obținut autorizarea sesiunii de formare "Eu și copilul meu" de către Colegiul Psihologilor din România, cu acordarea a 15 credite profesionale.

Scopul proiectului este dezvoltarea competenţelor consilierilor şcolari/psihologilor în domeniul consilierii familiale în vederea creșterii factorilor de protecție familiali și reducerii factorilor familiali de risc faţă de consumul de tutun, alcool și de droguri la adolescenți.

Sunt abordate teme privind cunoaşterea specificului învăţării la adulţi, motivarea părinţilor, cunoaşterea principalelor metode de dezvoltare a abilităţilor de comunicare eficientă între părinţi şi copii, utilizarea disciplinării pozitive, şi nu în ultimul rând exersarea strategiilor de rezolvare eficientă a conflictelor pentru diminuarea frecvenţei şi intensităţii conflictelor în familie.

La activităţi participă un număr de 20 de consilieri școlari din unităţi de învăţământ atât din mediul urban, cât şi din cel rural precum şi psihologi din instituţiile partenere, care, pe parcursul anului şcolar 2011-2012 vor media relaţiile dintre părinţi şi copiii care se află în situaţie de risc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrână transportată la Iași în stare gravă, după un accident cumplit în gospodărie!

Joi, 20 Iunie 2019
820

Femeia în vârstă de 81 de ani, din Săveni, s-a ales cu arsuri grave la față, pe mâini și pe picioare, medicii luând decizia de a o transfera la un spital din Iași.Joi...

VIDEO - Se întâmplă în România: Cal găsit de poliție într-un apartament, la etajul 4!

Joi, 20 Iunie 2019
3200

Politistii locali din Satu Mare s-au confruntat cu un caz mai putin obisnuit in noaptea de miercuri spre joi. Agentii au trebuit sa intervina in cazul unui barbat care tinea un cal in apartament. ...

Sărbătoare amânată la Corni!

Joi, 20 Iunie 2019
570

Administraţia locală a decis amânarea festivităţiilor prilejuite de Zilele Satului Corni, programate iniţial pentru 23 iunie, la care erau invitaţi, printre alţii, Plăieşii, precum și ...