Seminarul "Eu și copilul meu", la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean  Botoşani şi Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Botoşani derulează în perioada 05-12 decembrie 2011 Seminarul de formare "Eu și copilul meu" destinat consilierilor școlari (psihologi cu drept de liberă practică din domeniul psihologiei educaționale, domeniul consilierii școlare și vocaționale și din domeniul psihologiei clinice și psihoterapiei).

Seminarul "Eu și copilul meu" este parte integrantă a Proiectului "Formare familială în abilităţi educative pentru prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri", finanțat prin Mecanismul Financiar al SEE, implementat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române şi Agenția Națională Antidrog.

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul Național de Formare Profesională în Adicții (CNFPA), a obținut autorizarea sesiunii de formare "Eu și copilul meu" de către Colegiul Psihologilor din România, cu acordarea a 15 credite profesionale.

Scopul proiectului este dezvoltarea competenţelor consilierilor şcolari/psihologilor în domeniul consilierii familiale în vederea creșterii factorilor de protecție familiali și reducerii factorilor familiali de risc faţă de consumul de tutun, alcool și de droguri la adolescenți.

Sunt abordate teme privind cunoaşterea specificului învăţării la adulţi, motivarea părinţilor, cunoaşterea principalelor metode de dezvoltare a abilităţilor de comunicare eficientă între părinţi şi copii, utilizarea disciplinării pozitive, şi nu în ultimul rând exersarea strategiilor de rezolvare eficientă a conflictelor pentru diminuarea frecvenţei şi intensităţii conflictelor în familie.

La activităţi participă un număr de 20 de consilieri școlari din unităţi de învăţământ atât din mediul urban, cât şi din cel rural precum şi psihologi din instituţiile partenere, care, pe parcursul anului şcolar 2011-2012 vor media relaţiile dintre părinţi şi copiii care se află în situaţie de risc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îngrijorător! Mortalitatea prin boli cardiovasculare în România, de 3 ori mai mare decât prin cancer!

Marţi, 21 Mai 2019
76

Mortalitatea prin boli cardiovasculare este, în România, de trei ori mai mare decât cea prin cancer, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţi...

FC Hermannstadt - FC Botosani 0-2. Victorie pe final de meci obţinută de botoșăneni în inferioritate numerică

Marţi, 21 Mai 2019
163

Mihai Roman şi Golofca au marcat pentru echipa lui Liviu Ciobotariu, într-un moment în care oaspeţii jucat în 10 după eliminarea lui Oaidă. Botoșănenii l-au pierdut pe...

La un pas de moarte, după ce lama unei coase i-a pătruns până aproape de inimă!

Marţi, 21 Mai 2019
1354

Incident deosebit de grav, petrecut chiar în curtea casei! Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Săveni, a ajuns la spital cu o plagă înjunghiată, pacientul fiind introdus...