Semafor cu buton pentru pietoni, montat într-o zonă aglomerată din municipiul Botoșani

Semafor cu buton pentru pietoni, montat într-o zonă aglomerată din municipiul Botoșani
Dificultatea cu care se circulă într-una dintre cele mai aglomerate zone din municipiul Botoșani i-a determinat pe membrii Comisiei de sistematizare a circulației să ia decizia de a se monta un semafor pentru pietoni.

Este vorba despre Bulevardul Mihai Eminescu, la Monumentul Răscoalei de la 1907, unde se formează coloane de mașini tot timpul din cauza numărului mare de pietoni care traversează pe trecerea amplasată în zonă.

"Este un semafor atipic, un semafor pentru pietoni, care funcționează la apăsarea unui buton, pentru a permite de această dată un acces al autoturismelor care nu reușesc să își continue deplasarea din cauza fluenței foarte mari a pietonilor care traversează această stradă. Decizia va fi transmisă Direcției de Dezvoltare, DSPSA, să pună în practică ceea ce am hotărât, astfel încât conducătorii auto să primească culoarea verde a semaforului, pietonii să primească culoarea verde, urmând ca ulterior apăsării butonului temporizarea să le stabilească culoarea roșie pentru a permite accesul auto. În general, aceste semafoare se montează acolo unde pietonii nu reușesc să traverseze strada și în această situație avem o fluență foarte mare de pietoni și nu reușesc conducătorii auto să își continue deplasarea realizându-se niște coloane foarte lungi pe acest tronson", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a mai precizat că semaforul va permite temporizarea timpilor și că apăsările succesive într-un interval foarte scurt nu vor fi luate în calcul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
292

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
271

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
1028

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...