Seful ASP, obligat sa se autosuspende din functie

Oprisanu mai beneficiaza de inca o luna la conducerea ASP doar datorita unei Ordonante de Urgenta adoptata la sfarsitul lunii august, act normativ care ii scoate pe directorii serviciilor publice ale ministerelor (in speta ASP) de sub incidenta Legii 35.

Obligati sa se retraga din activitate! Candidatii inscrisi in campania electorala care va demara la inceputul lunii noiembrie intra sub incidenta Legii 35 din 2008, pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

Conform acestei legi, inaltii functionari publici sunt obligati sa isi dea demisia incepand cu data de 1 octombrie daca acestia candideaza la alegerile din 30 noiembrie. Este vorba despre prefecti sau subprefecti, a declarat Mihai Elvadeanu, subprefect al judetului Botosani.

O luna in plus au functionarii publici, sefii de institutii, cei in cauza fiind nevoiti sa se autosuspende din functiile detinute incepand cu data de 1 noiembrie.

Deocamdata, o singura persoana se afla in aceasta situatie, este vorba despre directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Gabriel Oprisanu, a precizat Elvadeanu.

Pe perioada suspendarii, candidatii isi desfasoara campania electorala, avand posibilitatea ca, dupa desfasurarea alegerilor, in cazul unui esec politic, sa se intoarca pe vechiul post, completeaza subprefectul.

Oprisanu mai beneficiaza de inca o luna la conducerea ASP doar datorita unei Ordonante de Urgenta adoptata la sfarsitul lunii august, act normativ care ii scoate pe directorii serviciilor publice ale ministerelor (in speta ASP) de sub incidenta Legii 35 (Legea 35 prevedea, pana la finele lui august, ca sunt obligati sa demisioneze cu 60 de zile inainte de alegeri prefectii, subprefectii si conducatorii serviciilor publice ale ministerelor si ale celorlalte autoritati guvernamentale, deconcentrate în aceste unitati administrativ-teritoriale).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani dă soluțiile pentru evitarea evenimentelor neplăcute cu ocazia sărbătorilor de iarnă

astăzi, 13:20
46

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a făcut astăzi o serie de recomandări populației datorită apropierii sărbătorilor de iarnă, peri...

Se poate! În urma sesizărilor primite de la părinții copiilor din Botoșani, se schimbă legea transportului de persoane. Firmele vor rămâne fără licență dacă ignoră copii care merg la școală!

astăzi, 10:08
309

Firmele de transport vor trebui să asigure naveta elevilor sau vor rămâne fără licenţa de transport, prevede un proiect de lege aprobat de Guvern.Potrivit comunicatului emis de Minister...

Tu ce ai realizat anul acesta? 2019, un an resimțit ca fiind mult mai obositor și stresant pentru angajați decât 2018

astăzi, 09:28
170

Jumătate dintre angajații români cred că 2019 a fost mai obositor din punct de vedere profesional, mai plin de provocări, efort și cu mai mult stres comparativ cu anul 2018, relevă un stud...