Seful ASP, obligat sa se autosuspende din functie

Oprisanu mai beneficiaza de inca o luna la conducerea ASP doar datorita unei Ordonante de Urgenta adoptata la sfarsitul lunii august, act normativ care ii scoate pe directorii serviciilor publice ale ministerelor (in speta ASP) de sub incidenta Legii 35.

Obligati sa se retraga din activitate! Candidatii inscrisi in campania electorala care va demara la inceputul lunii noiembrie intra sub incidenta Legii 35 din 2008, pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

Conform acestei legi, inaltii functionari publici sunt obligati sa isi dea demisia incepand cu data de 1 octombrie daca acestia candideaza la alegerile din 30 noiembrie. Este vorba despre prefecti sau subprefecti, a declarat Mihai Elvadeanu, subprefect al judetului Botosani.

O luna in plus au functionarii publici, sefii de institutii, cei in cauza fiind nevoiti sa se autosuspende din functiile detinute incepand cu data de 1 noiembrie.

Deocamdata, o singura persoana se afla in aceasta situatie, este vorba despre directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Gabriel Oprisanu, a precizat Elvadeanu.

Pe perioada suspendarii, candidatii isi desfasoara campania electorala, avand posibilitatea ca, dupa desfasurarea alegerilor, in cazul unui esec politic, sa se intoarca pe vechiul post, completeaza subprefectul.

Oprisanu mai beneficiaza de inca o luna la conducerea ASP doar datorita unei Ordonante de Urgenta adoptata la sfarsitul lunii august, act normativ care ii scoate pe directorii serviciilor publice ale ministerelor (in speta ASP) de sub incidenta Legii 35 (Legea 35 prevedea, pana la finele lui august, ca sunt obligati sa demisioneze cu 60 de zile inainte de alegeri prefectii, subprefectii si conducatorii serviciilor publice ale ministerelor si ale celorlalte autoritati guvernamentale, deconcentrate în aceste unitati administrativ-teritoriale).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un alt sportiv român a ajuns vedetă la CNN! Tehnica stranie cu care i-a uimit pe americani

Sâmbătă, 17 August 2019
158

Preşedintele clubului Cricket România, Florin Pavel (40 de ani), a devenit faimos în întreaga lume, după ce CNN i-a dedicat un întreg material.Bodyguard în Clu...

Botoșănean revoltat de un cablu pentru tramvai, care i-ar fi avariat mașina: „Eltrans, să îmi plătești dauna”

Sâmbătă, 17 August 2019
670

Compania de transport local pare să nu mai scape de probleme. Sâmbătă, un tânăr din Botoșani a atras atenția în social media cu privire la o defecțiune în rețeaua de al...

ACUM: Elicopterul SMURD preia o femeie care a suferit un atac vascular cerebral

Sâmbătă, 17 August 2019
862

Un elicopter SMURD a aterizat, în acest moment, la uitatea militară 01189, de pe Petru Rareș, pentru a prelua o femeie de 54 de ani, în stare critică.Pacienta a suferit un atac ...