Şefii mai multor instituţii publice au participat la discuţii cu prefectul judeţului

Directorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), au fost invitaţi miercuri să participe la discuţii cu prefectul Dan Şlincu.

Şefii mai multor instituţii publice au participat la discuţii cu prefectul judeţului

Cu această ocazie, şefii instituţiilor deconcentrate au prezentat o parte din problemele cu care se confruntă, solicitând sprijinul Instituţiei Prefectului în soluţionarea acestora.

O intervenţie a avut-o Minodora Vasiliu, directorul DSVSA, care a precizat că instituţia pe care o coordonează întâmpină dificultăţi în colaborarea cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, în sensul că bazele de date sunt actualizate cu mari întârzieri iar astfel apar situaţii în care DSVSA ajunge în situaţia de a gestiona documente semnate de persoane decedate.

"Ar fi util un protocol cu Instituţia Prefectului şi Evidenţa Populaţiei. Dacă bazele de date ar fi actualizate către instituţia noastră măcar o dată pe an, ar fi foarte bine", a fost părerea Minodorei Vasiliu, directorul DSVSA.

O nemulţumire a avut şi directorul APIA, care a susţinut că sunt fermieri ce nu pot depune încă cererile unice pentru obţinerea subvenţiilor în agricultură din cauza primarilor, care nu eliberează la timp adeverinţele solicitate.

Pe de altă parte, şi prefectul Dan Şlincu a avut câteva nemulţumiri, în urma sesizărilor primarilor. Astfel, reprezentantul guvernului în teritoriu a solicitat conducerii DSP să elibereze cu celeritate avizele către unităţile administrativ – teritoriale necesare depunerii de proiecte.

"Vă rog să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a nu fi oameni nemulţumiţi, pentru a nu mai ajunge primari la Prefectură care să reclame activitatea din instituţii. În ce priveşte cele semnalate de directorul APIA, adresez un apel public în rândul tuturor edililor să răspundă cu celeritate solicitărilor fermierilor pentru eliberarea de adeverinţe", a susţinut prefectul Dan Şlincu.

Campania de depunere a cererilor la APIA se apropie de final, peste 28.000 de fermieri înregistrându-şi deja dosarele. Până la termenul limită, pe 15 mai, mai sunt aşteptaţi în jur de 8.000 de fermieri, fapt pentru care funcţionarii instituţiei de agricultură vor veni la serviciu şi în acest weekend.

Comunicat Cancelaria prefectului
3 mai 2017




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...