Şefii de la Nova Apaserv vor bonus la salariu, din profitul societăţii!

Şefii de la Nova Apaserv vor bonus la salariu, din profitul societăţii!
Salariile de mii de lei pe care le încasează lunar directorii de la Nova Apaserv par să nu mai fie atât mulţumitorare pentru aceştia.

Încă de anul trecut, cei care se află la cârma conducerii operatorului de apă au solicitat ca pe lângă leafa lunară să încaseze şi un bonus din profitul societăţii, mai ales că există şi cadrul legal pentru a primit o astfel de sumă.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, are însă o poziţie fermă vizavi de această solicitare. Până când Nova Apaserv nu finalizează investiţiile pe fonduri europene, niciun leu din profit nu va fi împărţit celor din conducere.

“Ei la un moment dat au cerut o sumă variabilă, din profit, cu care eu nu am fost de acord. Le-am spus că în momentul în care se finalizează toate investiţiile pe care le avem pe POS Mediu putem discuta şi de un bonus, pentru că legislaţia prevede că membrii Consiliului de Administraţie sau managerii, în contextul în care îndeplinesc acele contracte de management, pot să ia şi o sumă variabilă, în funcţie de profit. Dacă la celelalte capitole de profitabilitate putem discuta, la partea de accesare şi implementare fonduri europene nu, şi atunci le transmit că o astfel de solicitare nu are sorţi de izbândă", a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Nova Apaserv se va întruni în data de 17 februarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016.

La ora actuală, Nova Apaserv are un director general şi patru directori adjuncţi. Salariul directorului general, Gabriel Cârlan, depăşeşte 10.000 de lei, brut.

Ultimele declaraţii de avere ale şefilor de la Nova Apaserv făcute publice sunt din anul 2014, dar între timp salariile acestora s-au mai majorat.

 

Spune-ne opinia ta