Șefi din Primăria Botoșani și cei doi viceprimari, verificați la Parchet! Vezi cine a cerut acest lucru

Șefi din Primăria Botoșani și cei doi viceprimari, verificați la Parchet! Vezi cine a cerut acest lucru
O listă cu 27 de persoane din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, printre care se numără şi cei doi viceprimari, consilierii de la cabinetul primarului, precum și funcționari cu funcții de conducere și șefi de direcții, va ajunge pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Însuși primarul Ovidiu Portariuc este cel care a cerut verificarea celor 27 de persoane, după cazul consilierului penal ce a fost angajat în timp ce edilul-șef al urbei se afla în America. Portariuc vrea să știe dacă vreunul dintre angajații Primăriei are calitatea de suspect sau învinuit în dosarele instrumentate de procurori.

“Am promis că vom realiza o procedură prin care vom verifica toți angajații Primăriei, precum și orice persoană care urmează să fie angajată de acum încolo în cadrul Primăriei. Mă refer în primul rând la persoanele care ocupă funcții de conducere sau au responsabilitate în cadrul Primăriei. Am trimis, marți, o adresă către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani să aflăm dacă persoanele nominalizate au în prezent calitatea de suspect sau învinuit în dosare de natură penală ce presupun infracțiuni contra statului sau contra autorității, infracțiuni de corupție și de serviciu sau care împiedică înfăptuirea justiției, infracțiuni de fals sau orice altă infracțiune săvârșită cu intenție care ar face incompatibilă exercitarea funcției publice", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a afirmat că are încredere că angajații din cadrul Primăriei Botoșani sunt oameni corecți, dar dorește să existe o transparență totală în relația cu cetățenii, mai ales că, în ultima perioadă, spune edilul, "asistăm la o decredibilizare, dorind prin acest demers să înlăture orice suspiciune".

“Obiectivul meu final este ca în urma acestui demers să putem spune: corupție zero la Primăria Municipiului Botoșani. E important ca cetățenii să aibă încredere în această instituție. Una dintre principalele mele teme a fost eliminarea corupției și cred că pe baza evaluării instituțiilor abilitate atunci când vom avea rezultatul vom putea spune că în Primărie putem discuta de corupție zero. Trebuie să reconstruim încrederea dând dovadă de transparență", a conchis primarul Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
268

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
795

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2038

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...